Primăria Hârșova și-a majorat fictiv veniturile folosindu-se de 900 de morți

Data:

Primarul din Hârșova și funcționarii din subordinea sa au calculat veniturile potențiale ale localității folosindu-se de… morți. 901 de persoane decedate au fost uitate în listele de roluri și rămășițe, cu diverse datorii.

Numărul mare de ”stafii” i-a uimit până și pe auditorii Curții de Conturi, cei care au constatat această situație la un control de rutină din octombrie 2022.

Misiunea Curții de Conturi a fost auditarea situațiilor financiare ale anului 2021 și verificarea unor aspecte semnalate de diverși petiționari. În total, au fost confirmate 9 abateri de la legalitate.

Citește și: Represaliile continuă la Transelectrica. Avertizorul de integritate, dat afară

Din capul locului, trimișii Curții de Conturi au observat ”nerespectarea în totalitate a regulilor bugetare în ceea ce privește elaborarea bugetului de venituri și cheltuieli” al UATO Hârșova în anul 2021.

După 12 rectificări succesive, făcute prin hotărâri de Consiliu și dispoziții de primar, veniturile proprii din bugetul localității (deci fără subvenții, cote defalcate și fonduri europene) au fost stabilite la 18.209.254 de lei, pentru anul 2021.

Însă, la finele anului, unitatea administrativă a încasat doar 13.300.561 de lei, ceea ce înseamnă doar 73,04% din veniturile proprii bugetate. Vorbim de o diferență pe minus de 4,9 milioane de lei, adică peste un milion de euro la valorile de atunci.

Continuarea în Ordinea.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto – Ordinea.ro

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...