Primăria Iași ignoră neregulile ansamblului Copou Garden Residence | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Primăria Iași rămâne indiferentă în fața numeroaselor reclamații privind distrugerile de mediu provocate de dezvoltatorul imobiliar Cristinel Niculiță, care construiește ansamblul Copou Garden Residence. În urma reclamației unui ieșean, Garda de Mediu a confirmat neregulile și a sancționat compania cu o amendă de 85.000 de lei.

„Nu putem renunța asa de ușor la dreptul nostru de a trăi într-un mediu curat”, a declarat pentru Ziarul de Iași Robert Lănțuș, după un lung șir de sesizări fără răspuns trimise către Primăria Iași. „Un dezastru ecologic de proporții epice” are loc în Copou, „o crimă abominabilă împotriva mediului și împotriva oamenilor care trăiesc în această parte a orașului”, s-a plâns către Primăria Iași Robert Lănțuș, unul dintre miile de ieșeni care și-au cumpărat apartamente în complexurile rezidențiale construite în ultimii ani de-a lungul Aleii Mihail Sadoveanu, atrași tocmai de verdeața și aerul curat al Copoului.

Dezastrul la care se referă reclamantul are loc între două complexuri de locuințe cu nume atractive, Mon Jardin și Copou Garden, însă acuzat de sfidarea legislației de mediu e dezvoltatorul Cristinel Niculiță, fondatorul companiei Studio Casa Consult. Firma sa se ocupă de dezvoltarea Copou Garden Residence, un complex cu șapte clădiri rezidențiale, cu un total de 1.120 de apartamente.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Deșeuri din construcții, depozitate ilegal

„Pe str. Antonin Ciolan, vizavi de șantierul Copou Garden, are loc un dezastru ecologic de proporții epice pentru că acest dezvoltator imobiliar și agent economic a depozitat în mod sistematic (…) deșeuri provenite din şantier pe acest teren viran de lângă blocuri”, a transmis ieșeanul Robert Lănțuș într-o sesizare adresată primăriei în care explica faptul că dezvoltatorul a luat pământul curat excavat din gropi și a amenajat cu acesta „grădina” dintre blocuri, astupând ulterior gropile cu movilele de deșeuri provenite din construcții și cu deșeuri plastice.

„Stă în puterea dvs. ca instituţie să luați măsuri pentru a remedia acestă ilegalitate, încălcare grosolană a normelor de mediu și hazard public. Va rog să vă implicaţi și să stopați acest dezastru ecologic. Este inacceptabil și degradant pentru un oraş de talia Iaşului și pentru aspirațiile locuitorilor lui”, a mai cerut Lănțuș, Primăriei Iași, la începutul lunii septembrie.

Foto: Ziarul de Iași

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: „Cum poate fi o țintă militară omul flămând care se duce să ia o plasă cu mâncare?” Petru Gabor | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, a fost reținut

Andrei Volosevici a fost reținut de anchetatori în urma...

Forțele Navale Române marchează Ziua Armatei cu ceremonii în garnizoanele din țară

Forțele Navale Române organizează, vineri, ceremonii militare și religioase...

DIICOT a extins urmărirea penală în dosarul licitației pentru Stadionul Extensiv | Știri Craiova

DIICOT Craiova a dispus extinderea urmăririi și a acțiunii...