Primăria Iași pregătește terenul pentru concesionarea sistemului de termoficare: un miliard de euro în joc | Ziarul de Iași

Data:

Primăria Iași pregătește concesionarea sistemului de termoficare. Autoritățile intenționează să concesioneze serviciul pentru o perioadă de minimum 10 ani.

Valoarea concesionării sistemului de termoficare ar putea trece pragul de un miliard de euro. Această sumă este limita maximă estimată de Primăria Iași pentru delegarea activității pe o perioadă de 15 ani. Suma a fost determinată, conform legii, de veniturile estimate pentru delegat, cumulate cu valoarea bunurilor date în concesiune. Municipalitatea a stabilit patru criterii pentru atribuirea contractului.

Citește și Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul | Ziarul de Iași

Criteriile stabilite de Primăria Iași pentru concesionarea sistemului de termoficare

Cea mai mare pondere este dată de prețul ofertei: 40 de puncte. Acest criteriu face referire la prețul local de furnizare a energiei termice care va fi ofertat de operatorii interesați. Punctajul maxim se acordă în cazul prețului cel mai scăzut, iar algoritmul de calcul are în vedere atât activitatea de producere, cât și cea de distribuție și transport.

Al doilea criteriu vizează valoarea investițiilor asumate de un operator, suplimentar față de cele stabilite deja prin documentația de atribuire – valoarea minimă este 7,05 milioane euro (fără TVA). Operatorul care va oferta cea mai mare valoare suplimentară va primi 30 de puncte la procedură. Alte 20 de puncte sunt pentru „pierderile reale procentuale asumate de operator în anul 5 de operare”. În același timp, cel de-al patrulea factor de evaluare, face referire tot la pierderi, dar în anul 3 de operare și, în acest caz, punctajul maxim este de 10 puncte.


Citește și Terenuri scoase din circuitul agricol cu acte aranjate. Cine sunt beneficiarii | Bihoreanul

„Pentru valoarea cea mai mică a pierderii reale procentuale se acordă punctajul maxim alocat. Pentru celelalte pierderi reale procentuale ofertate, punctajul se calculează proporțional”, se arată în detalierea celor doi factori de evaluare.

Citește continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related