Primăria Oradea vrea să modernizeze toate străzile orașului până în 2028 | Oradea Press

Data:

spot_img

Primăria Oradea vrea să modernizeze toate străzile orașului până în 2028, în număr de 935. Momentan, 211 dintre acestea sunt neasfaltate, în lucru fiind 36.

Pe aceste străzi se vor reabilita carosabilul, accesele, trotuarele și se va rezolva sistemul de colectare a apelor pluviale.

Consilierii locali au aprobat, în ședința din 31 iulie 2024, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a încă șase străzi din municipiu.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Este vorba despre străzile: Piatra Craiului, Strugurilor, Merilor, Cantonului, Libelulei, respectiv Floricelelor.

Se lucrează la documentația altor 73 de străzi

„Obiectivul nostru este ca până la finalul anului 2028, toate străzile din municipiu să fie asfaltate. În acest moment, rețeaua de străzi din Oradea cuprinde 935 de străzi, din care 211 sunt neasfaltate.

Momentan avem în execuție, adică se lucrează efectiv pe modernizarea a 36 de străzi, totodată avem în derulare alte 73 de străzi la care lucrăm la documentația eferentă modernizării.

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

Până la finalul anului viitor vom avea finalizate 109 străzi, practic rămân 100 de străzi neasfaltate în Oradea. Primăria Oradea va lucra în continuare la realizarea documentațiilor necesare astfel încât până la finalul 2028 să nu mai existe vreo stradă locuită și neasfaltată în Oradea” a declarat primarul Florin Birta.

Pe aceste străzi se vor reabilita carosabilul, accesele, trotuarele și se va rezolva sistemul de colectare a apelor pluviale.

În ceea ce privește modernizarea străzii Piatra Craiului, o stradă din partea de est a municipiului Oradea, cartierul Podgoria, se propune modernizarea străzii pe un tronson de 2.611 m

Continuarea în Oradea Press

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: oradeapress.ro)

spot_imgspot_img
Oradea Press
Oradea Presshttp://oradeapress.ro
Site serios pentru oameni serioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...