Primăria Oradea a depus vineri cererea de cofinanţare de peste 400.000 de euro pentru reabilitarea parcului Petőfi Sándor | Bihoreanul

Data:

spot_img

Primăria Oradea cere o cofinanțare europeană de peste 400.000 de euro a lucrărilor de reabilitare a Parcului Petőfi Sándor.

„Aveam nevoie de aprobare…”

Cererea a fost trimisă numai după ce Consiliul Local Oradea a aprobat proiectul „Modernizarea spaţiilor verzi din municipiul Oradea” cu unanimitate de voturi din partea grupurilor PNL, PSD şi UDMR, vineri dimineaţă, în cadrul unei şedinţe online.

„Pentru a putea depune proiectul spre finanţare, aveam nevoie de aprobarea Consiliului Local. Dacă va fi aprobat de către finanţator, vor plăti din fonduri europene peste 400.000 de euro din valoarea totală de circa 2 milioane euro a investiţiei”, a explicat, pentru BIHOREANUL, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moş.

Citește și: Candidatul AUR la Primăria Constanța și-a făcut campanie cu copiii instituționalizați. A fost demarată o anchetă

Primăria Oradea cere o cofinanțare europeană de peste 400.000 de euro

Potrivit HCL-ului, contribuţia bugetului local va fi de 7,7 milioane lei din totalul de 9,8 milioane lei, la cât se ridică valoarea proiectului.

Diferenţa de 2,1 milioane lei urmează să fie acoperită prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2024.

„Doar 20% sunt bani eligibili”

Deşi au votat proiectul, consilierii locali ai PSD au remarcat procentul relativ mic de cofinanţare din fonduri europene vizat de municipalitatea orădeană.

Continuarea în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Primăria Oradea

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related