luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterPrimăria Oradea, amendată de... Primăria Aiud

Primăria Oradea, amendată de… Primăria Aiud

Un conflict bizar între Primăria Aiud (judeţul Alba) şi Primăria Oradea se tranşează în instanţă. În 2020, funcţionarii Primăriei Aiud le-au cerut celor de la Oradea informaţii fiscale despre un bihorean, mai precis dacă respectivul achitase sau nu o serie de amenzi, şi susţin că nu le-au primit. 

Drept urmare, Primăria Aiud a încheiat unilateral şi fără semnătura unor martori un proces verbal de amendă, în valoare de 1.500 lei, pentru Primăria Oradea. 

Întreaga poveste a fost prezentată, vineri, de portalul Alba24.ro, care arată că Primăria Oradea a contestat în instanţă procesul verbal, cerând anularea lui. Judecătoria Aiud a decis la începutul lunii februarie să dea dreptate municipalităţi orădene, însă sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. 

Potrivit sursei menţionate, care citează motivarea Judecătoriei în acest caz, Primăria Aiud a amendat-o cu 1.500 lei pe cea din Oradea fiindcă, deşi a cerut informaţii fiscale despre o persoană din Bihor, acestea n-ar fi fost furnizate în termenul legal de 15 zile. 

În realitate, angajaţii Primăriei Oradea au transmis reprezentaţilor Primăriei Aiud datele cerute, dar telefonic, menţionează Alba24.ro. În motivarea instanţei se arată că, în pandemie, Primăria Oradea obișnuia să transmită astfel de informaţii telefonic sau prin email. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE