Primăria Oradea vrea să construiască un pavilion de detenție în regim semi-deschis | Bihoreanul

Data:

spot_img

Primăria Oradea vrea să construiască un pavilion de detenție în regim semi-deschis cu 80 de locuri în Calea Sântandreiului 31. Investiția se va ridica la 16 milioane de lei și va fi finanțată din fonduri de la bugetul local.

„Avem un parteneriat cu Ministerul Justiţiei, care ne-a transmis în proprietate o suprafaţă de teren (n.r. pentru amenajarea parcului de specializare inteligentă din strada Corneliu Baba). Primăria Oradea s-a obligat ca, în schimbul terenului pentru parcul industrial, să construiască un pavilion de detenţie în regim semi-deschis”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa în plen, primarul Florin Birta.

Investiţia în amenajarea pavilionului de detenţie pe un amplasament al Penitenciarului Oradea situat în Calea Sântandreiului, situat imediat după calea ferată care desparte orașul de comuna învecinată, se va ridica la 16 milioane lei şi va fi finanţată de municipalitatea orădeană din fonduri de la bugetul local.

Citește și: În perioada 8-11 august are loc cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, festival etnologic al comunității săsești din Transilvania

„După finalizarea studiului de fezabilitate vom pregăti licitaţia pentru proiectare şi execuţie, astfel încât anul viitor să începem construcţia”, a spus Birta. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de un an.

Amenajarea pavilionului ar fi primul pas pentru strămutarea penitenciarului din centrul orașului

Potrivit primarului Florin Birta, amenajarea pavilionului de detenţie ar putea fi primul pas în vederea strămutării penitenciarului din centrul oraşului. „Există posibilitatea relocării penitenciarului pe această suprafaţă de teren pe care vom construi acel centru de detenţie”.

Birta e explicat că Guvernul României a aprobat memorandumul iniţiat de Ministerul Justiţiei pentru strămutarea tuturor penitenciarelor situate în zonele centrale ale municipiilor. Ministerul va căuta surse de finanţare pentru construcţia noilor facilităţi de detenţie în afara oraşelor, după identificarea amplasamentelor pe care ar putea fi ridicate.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și Rise Project: Un lector universitar povestește cum a fost descurajat să nu vorbească despre cazurile de abuzuri sexuale din SNSPA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bihoreanul)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...