Primăria Sectorului 6 a finalizat concursul pentru amenajarea insulei de pe Lacul Morii 

Data:

Primăria Sectorului 6 a anunțat luni câștigătorii concursului internațional de soluții organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților pentru amenajarea insulei de pe Lacul Morii și a zonei verzi din jur, o echipă de arhitecți din România și Belgia.

„O echipă mixtă Belgia – România a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii

Spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană, așa va arăta viitorul Parc Lacul Morii din Sectorul 6, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul internațional de soluții. Ideile lor urmează să fie executate anul viitor”, a anunțat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

16 hectare de parc

Parcul Crângași va fi unit cu promenada de pe Lacul Morii și cu insula și se va amenaja o mini-pădure urbană, dar și spații pentru sport și relaxare. Proiectul va fi pus în practică anul viitor, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

„Pentru amenajarea acestei suprafețe liniare de 16,6 hectare, Primăria Sectorului 6, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) au lansat în august un concurs internațional de soluții. Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional.

Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a anunțat public Ciprian Ciucu.

Schema viitorului parc Lacul Morii
Schema viitorului parc Lacul Morii

Cum va arăta Parcul Lacul Morii, în viziunea câștigătorului contractului de proiectare

Zona care urmează să fie amenajată pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

„Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar. Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă.

Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Imagini care simulează cum va arăta Lacul Morii
Imagini care simulează cum va arăta Lacul Morii

Insula Îngerilor, punctul de atracție al parcului

Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori.

După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, a precizat primarul Sectorului 6.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...