Primăria Sectorului 6 instalează căsuțe pentru pisici. Piteștiul amendează astfel de practici | Argeșul Online

Data:

spot_img

Primăria Sectorului 6 instalează căsuțe pentru pisici. Piteștiul amendează astfel de practici, iubitorii de animale riscând o amendă de 2000 de lei.

Primăria Sectorului 6 din București a demarat, zilele trecute, o operațiune de montare a zeci de căsuțe pentru pisici, în parcuri și spații verzi.

Ideea nu e nouă, ea fiind folosită pe scară largă, la nivel național, în țări ca Grecia sau Turcia.

Oricine a fost într-un concediu în Grecia (fie ea continentală sau insulară) a putut vedea, pe străzi sau în spațiile verzi, adăposturi pentru pisici, boluri cu hrană și apă etc.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

Primăria Sectorului 6 a început instalarea căsuțelor construite special pentru pisici

Nu e deloc o întâmplare faptul că, în cele două țări menționate, dar și în altele, pisicile sunt adevărate simboluri naționale.

Și elemente de marketing, pentru că destui turiști scot bani din buzunare pentru a cumpăra magneți cu micile feline.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

La noi… felul în care sunt tratate pisicile fără stăpân, ca și celelalte animale, de altfel, ne plasează nu în Europa anului 2024, ci pe undeva prin Evul Mediu.

Zilele trecute, Primăria Sectorului 6 din București a început instalarea în parcuri și în spațiile verzi dintre blocuri a mai multor căsuțe construite special ca adăposturi pentru pisicile fără stăpân. Care abundă și acolo, ca peste tot în România.

Continuarea în Argeșul Online

Citește și: Povestea profesorului de la Harvard care și-a luat casă în Transilvania: „Prin Criț, poți să vezi stadiul lumii globale”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related