luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterPrimăria şi Biserica s-au extins ilegal peste cursurile de apă şi baraje

Primăria şi Biserica s-au extins ilegal peste cursurile de apă şi baraje

Programul naţional de cadastrare a unităţilor-administrativ teritoriale din ţară, derulat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), a scos la iveală o situaţie surprinzătoare în comuna Batăr: râurile şi lucrările hidrotehnice din comună s-au privatizat!

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a descoperit 354 de situaţii în care vecinii râurilor din comună, după noile măsurători, au devenit proprietari pe cursurile de apă, pe diguri şi maluri, ba chiar şi pe barajul care asigură apa de consum din oraşul Salonta. Terenuri care, potrivit legii, nici nu puteau ieşi din proprietatea Statului Român şi care acum, pentru a redeveni publice, trebuie cercetate de judecători…

În 2015, ANCPI a dat startul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, menit să înregistreze gratuit toate terenurile din 2.337 de unităţi administrativ-teritoriale din ţară. În primul lot al măsurătorilor, s-au numărat trei comune din Bihor: Batăr, Tulca şi Mădăras.

În iunie 2020, ANCPI a prezentat public propunerile de intabulare pentru comuna Batăr, finalizate în urma măsurătorilor făcute pentru a stabili limitele fiecărei proprietăţi.

Analizând documentele, angajaţii Biroului Cadastru şi Patrimoniu din Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au depistat că terenurile deţinute de Statul Român şi administrate de ABA, în baza Legii Apelor, au fost „cucerite” de vecini. „Parcelele proprietarilor din vecinătate se suprapun peste aceste zone, în unele cazuri pe suprafeţe mici, de 80 centimetri, în altele pe suprafeţe de câte 4-5 metri lăţime”, explică directorul ABA Crişuri, Ionel Avrigeanu.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE