Primăria Timişoara a recuperat ştrandul Termal, după un lung șir de procese

Data:

spot_img

Primăria Timişoara a recuperat ştrandul Termal (în prezent ștrandul ZHH), după un lung şir de procese iniţiate în urmă cu aproape trei ani, primarul Dominic Fritz anunţând că se vor face eforturi pentru a fi deschis în acest sezon estival sub tutela municipalităţii.

„Situaţia este mult mai rea decât am anticipat. Practic, ştrandul este într-o stare avansată de degradare, trebuie să intervenim şi în zona de bazine, şi în curte, dar şi în clădiri care au lăsat în urmă dezastru. Ce ştim sigur este că ştrandul va rămâne sub umbrela administraţiei şi tragem tare să îl deschidem timişorenilor chiar din această vară. În sfârşit, ştrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generaţii de timişoreni, s-a întors în patrimoniul oraşului. Anii de sfidare şi de furt al celor care au căpuşat acest ştrand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiţionată pe care am obţinut-o în instanţă definitiv”, a declarat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

În următoarele zile, echipele primăriei vor evalua starea întregului complex şi va începe curăţenia.

Conform sursei citate, administraţia analizează mai multe variante de administrare a ştrandului, astfel încât să fie deschis publicului cât mai repede posibil, în condiţii cât mai bune pentru timişoreni.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Ştrandul ZHH revine oraşului după un lung şir de procese împotriva unei companii private care a ocupat fără plată o suprafaţă de 12.707 metri pătraţi din domeniul public, începând cu anul 2014. Acţiunea în instanţă pentru evacuarea necondiţionată a fost iniţiată de Primărie în iunie 2021 şi decizia definitivă a fost obţinută în luna noiembri a anului trecut, iar luni hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare.

În iunie 2023, municipalitatea a câştigat şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu aceeaşi companie, pentru stabilirea prejudiciului. Instanţa supremă a obligat societatea să plătească Primăriei 7 milioane jumătate lei, plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spaţiului.

„Acţiunea (de executare n.red.) coordonată de Primăria Timişoara, în colaborare cu Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi Colterm, s-a desfăşurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obţine accesul în incintă. Reprezentanţii firmei nu au fost prezenţi la faţa locului. Acţiunea a avut ca scop securizarea şi evaluarea stării proprietăţii, constatându-se absenţa echipamentelor esenţiale, precum pompele pentru bazine şi siguranţele, şi un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidenţial, ridicat fără autorizaţie de construire şi vizat de o dispoziţie de demolare”, se mai precizează în comunicatul menţionat.

Citește și: Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță. Premieră în justiție
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Timișoara)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

6 decembrie: Congresul certifică realegerea lui Donald Trump. 4 ani de la violențele din 2021

Congresul certifică realegerea lui Donald Trump. Data de 6...

Premierul Canadei, Justin Trudeau, și-a anunțat demisia

Premierul Canadei, Justin Trudeau, și-a anunțat demisia, însă va...

Preşedintele Austriei l-a mandatat pe liderul extremei drepte cu formarea guvernului

Preşedintele Austriei l-a mandatat pe liderul extremei drepte cu...

George Simion, în spatele lui Teodosie la Bobotează | Info Sud-Est

George Simion, liderul partidului extremist AUR, s-a aflat lângă...