Primăria Timişoara cere în instanţă recuperarea unei clădiri, intrată în proprietatea unui privat prin acte false

Data:

spot_img

Primăria Timişoara a depus o acţiune în instanţă împotriva actualilor proprietari ai unui imobil din zona centrală a oraşului, pe care l-au dobândit prin fals în acte, administraţia locală solicitând restituirea clădirii, a anunţat marţi primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

În imobilul aflat în litigiu a funcţionat mai multe decenii o grădiniţă de stat cu program prelungit, iar în 2002 a fost înstrăinat, în baza unor documente false.

Edilul spune că în urma unei cercetări penale începute în 2013, s-a stabilit că imobilul „a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanţă acte false”.

” Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul. În urma unei cercetări penale s-a demonstrat că au intrat în posesia clădirii prin acte false și avem o sentință definitivă a Curții de Apel care confirmă hoția. Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care prin mijloace dubioase și profund ilegale a ajuns în posesia unor clanuri. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o bătălie care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, a declarat primarul Dominic Fritz.

La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că în anul 2002 imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanţă un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950. În consecinţă, instanţa a decis că deşi după anul 2002 clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credinţă.

Citește și: Universitățile din Franța îi cer lui Cîmpeanu să se retragă de la președinția Agenției Universitare a Francofoniei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cazul lui Nelu Tătaru. Sunt medicii corupți mai potriviți în sistemul privat? 

Nelu Tătaru, aflat sub control judiciar pentru luare de...

Mai aproape de UE, dar tot cu tizicul în sobe | Reportaj Deutsche Welle

Deși Moldova avansează rapid spre integrarea în Uniunea Europeană,...

Va abandona Trump Ucraina? | Universul.net

Va forța Europa să se maturizeze mai repede. Puține țări...