miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterPrimarii PSD din Iași scot femeile la atac: pregătesc contestarea listelor de...

Primarii PSD din Iași scot femeile la atac: pregătesc contestarea listelor de candidaţi la Parlament

Ieri a fost ultima zi de înregistrare a dosarelor pentru alegerile din 6 decembrie. În ultimele zile, listele de candidaţi ale PSD și USR-PLUS au fost contestate de mai mulţi membri ai lor.

Puţin a lipsit ieri ca delegaţiile PSD şi USR-PLUS să se întâlnească la Biroul Electoral Judeţean. La 10.30, liderii şi candidaţii alianţei dădeau deja declaraţii presei în faţa Casei Pătrate, în vreme ce, la sediul PSD, cuţitele ascuţite cu o seară înainte erau băgate, încet, în teacă.

„După ce am văzut listele cu candidaţii celorlalte partide, nu am absolut nicio îndoială că alianţa USR-PLUS este alternativa serioasă pentru a guverna România”, a descris Marius Bodea ofertele politice pentru alegerile din 6 decembrie. „Dacă unii alegători încă stau şi se gândesc aşteptând candidaţii perfecţi, să ştiţi că aceştia nu există. În schimb aveţi candidaţi curaţi, candidaţi oneşti şi asta e cel mai important”, a spus liderul alianţei aflat pe prima poziţie pentru Senat.

„Ne confruntăm din nou cu obstacole. Primarul Chirica e din nou absent şi se pare că nu şi-a delegat atribuţiile. Am depus cerere pentru autorizaţie pentru corturi, cu mai mult de trei săptămâni în urmă. Nu avem niciun răspuns. Ieri-dimineaţă (miercuri dimineaţă, n.r.), secretariatul Primăriei ne-a spus că s-a rătăcit cererea, iar după câteva ore ne-a spus că primarul este bolnav şi că nu se pot da autorizaţii. Este ceva siderant în oraşul nostru să stai după cineva care nu şi-a delegat atribuţiile sau care, de fapt, abuzează din nou de puterea pe care o are. Noi vom monta corturile USR-PLUS pe care scrie «O Românie fără hoţie». Ne dorim un Iaşi fără hoţie, o ţară fără hoţie“, a susţinut Cosette Chichirău cauza alianţei, cu un exemplu servit de actualul primar al oraşului.

În ciuda acuzaţiilor formulate de unii lideri ai USR, că aspiranţii la mandate parlamentare au fost votaţi de membri ai uniunii aduşi cu „autobuzul cu geamuri fumurii“, adică peste noapte şi fără să fie văzuţi, Alianţa USR-PLUS ar putea să prindă la aceste alegeri un mandat de senator şi trei de deputaţi. La fel ca PSD – care speră însă la ceva mai mult: doi senatori şi patru deputaţi.

O contestaţie a candidaturilor, în analiză la PSD

Scandalul modificării aproape integrale la Bucureşti a listelor aprobate la Iaşi ar putea să aibă repercusiuni consistente asupra voturilor la care aspiră candidaţii social-democraţi. Aşa cum am relatat, pe cele maxim şase mandate eligibile la care pot să spere cei de la PSD dacă ar face o figură frumoasă în campanie au rămas doar doi candidaţi votaţi în Comitetul Executiv de la Iaşi, exact cei care au mers la Bucureşti, la Comitetul Executiv Naţional: Maricel Popa şi Bogdan Cojocaru, aflaţi pe primele două poziţii ale listei pentru Senat. 

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE