Primarii USR din București reclamă penal că le-au fost furate voturi

Data:

Primarii USR din București, de la Sectorul 1 și Sectorul 2, acuză faptul că au identificat mai multe nereguli în cadrul procesului de votare de pe 9 iunie și au anunțat că depun plângeri penale.

UPDATE: Primarul Radu Mihaiu anunță că Biroul Electoral Municipal a decis renumărarea voturilor

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, anunță că Biroul Electoral Municipal a decis că voturile de la secția 352 trebuie să fie renumerate.

„Ştim că s-a luat decizia (de către Biroul Electoral Municipal, n.r.). Nu a fost formulată încă hotărârea şi nici motivarea. Aşteptăm să fie formulată şi să fie transmisă către Biroul Electoral de Sector”, a declarat Mihaiu.

Primarul Sectorului 1 a solicitat anterior renumerarea voturilor în peste 30 de secții pe baza suspiciunii de fraudă pentru mai bine de 2.000 de voturi.

Citește și: Primarul Radu Mihaiu anunță că BEM a decis renumărarea voturilor


Clotilde Armand a precizat că au existat erori în procesele verbale din peste un sfert dintre secțiile de votare.

Actualul primar de la Sectorul 1 a cerut să fie renumărate voturile din 80 de secții.

„Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că la aproximativ un sfert dintre secţiile de votare de la sectorul 1 sunt procese-verbale erori. Adică recunoaște jaful pesedist. Eu zic sunt mai mult de un sfert.

Am depus cerere de renumărare pentru 80 de secții unde sunt indicii clare de fraudă. BES 1 nu a răspuns la nicio solicitare depusă de luni până în acest moment. Renumărarea voturilor este singura soluție”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

O fraudă dovedită

Într-o altă postare, Clotilde Armand acuză că în alegerile locale au fost mai multe nereguli flagrante, făcute cu acceptul tacit al președinților de secție.

„Alegerile organizate de cuplul Marcel Ciolacu- Nicolae Ciucă au fost făcute în dispreț față de Lege și Democrație. O fraudă dovedită de mine factual, matematic, vot cu vot.

Au în comun mai multe lucruri cu scrutinele organizate de Putin, decât cu cele ale unui stat european.

Au fost multe nereguli flagrante în secțiile de votare din Sectorul 1, cu acceptul tacit al președinților și vicepreședinților secților și al celor 5 delegați PSD-PNL. Spun asta pentru că tot PSD-PNL a pus delegați pe locurile rezervate UDMR, Pro România și ale reprezentanților minorităților.

Așa că a fost o luptă inegală în secțiile de votare:1 reprezentant USR vs 5 reprezentanți PSD-PNL”, a menționat Clotilde Armand.

Primarul de la Sectorului 1 susține că, în această situație, renumărarea de voturi este imperios necesară.

„Renumărarea voturilor este singura opțiune. Fără asta democrația este opțională iar votul vostru e doar o formalitate – o glumă”.

Primarii USR vorbesc despre cel puțin 1000 voturi dispărute

Primarul Sectorului 1 a mai afirmat că peste peste 1.000 de buletine de vot de la o secție au dispărut fără urmă.

„Au mai dispărut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL.

Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL!”, a menționat Clotilde Armand.

Citește și: Clotilde Armand a făcut plângere penală împotriva șefului Autorității Electorale Permanente

Aceasta arată că pe procesul verbal figurau peste 2.000 de buletine de vot. Totuși, apar doar 885 de voturi valabil exprimate, 24 au fost nule, iar 290, anulate. Prin urmare, lipsesc peste 1000 de buletine de vot.

„Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi.

Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate.

Unde sunt 1.021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?

Așteptăm renumărarea tuturor secțiilor de votare. Este ireal pentru o democrație să poată funcționa prin fraudă.

PS: Marcele… ți-am zis că nu te pricepi la matematică. Și matematica nu minte”.

Nereguli semnalate și de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a prezentat, la rândul său, o serie gravă de nereguli și abuzuri semnalate în cadrul procesului electoral din Sectorul 2 al Bucureștiului.

Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la presiunile făcute de PSD asupra membrilor familiilor delegaților, care au fost corecți și au semnalat erori, iar acum sunt amenințați.

„Nu ni se permite accesul în Biroul Electoral de Sector. Din acest motiv, suntem azi în stradă. Este clar că în acest birou electoral de sector toate deciziile sunt dictate de PSD. Este un abuz ceea ce fac ei. Trebuie să avem rezultatul real, nu unul falsificat.

Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferența.

Și, din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate.

Avem o secție în care s-au inversat rezultatele, avem 504 voturi dispărute, avem 1.345 de buletine dispărute din secții”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuză fraude în procesele verbale de la secțiile de vot

Date transmise greșit

Radu Mihaiu atrage atenția asupra faptului că oamenii din Secția de votare 352 au spus clar că au transmis greșit date, iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile necesare pentru a renumăra și a vedea care este realitatea.

,,Pun presiune pe oamenii din comisia respectivă. Le-au fost amenințate familiile și libertatea doar pentru că au fost corecți și au semnalat o eroare evidentă.

În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte și pe care nu le recunosc cei din secția de votare.

Așa ceva este inadmisibil și cer forțelor politice să respecte votul oamenilor și să voteze în Birourile Electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor”, mai spune primarul Sectorului 2.

Radu Mihai va face astăzi o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 împotriva Biroului Electoral de Sector.

De asemenea, și Clotilde Armand a făcut o plângere penală, însă împotriva șefului Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte oficiale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi alegeri de primar într-o comună din Constanța. Primul scrutin a fost anulat de BEC

Noi alegeri de primar. Alegătorii din Costineşti sunt aşteptaţi...

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...