sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterPrimarul PSD și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare. Apoi i-a...

Primarul PSD și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare. Apoi i-a scutit de impozit

La cinci zile după ce a pierdut alegerile, primarul PSD Ştefan Cojocariu a convocat o şedinţă de Consiliu Local (CL) extraordinară în care a acordat, fără temei legal, 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale.

Secretarul CL Dimăcheni, Mihaela Chiriac, potrivit procesului verbal al şedinţei, l-a avertizat încă din start pe Ştefan Cojocariu, în calitate de primar în funcţie şi de iniţiator al hotărârii de CL, că nu are cadrul legal pentru a face atâţia cetăţeni de onoare, deoarece nu există un regulament propriu al CL Dimăcheni în care să fie menţionate condiţiile de acordare şi de retragere a acestor titluri.

Un amănunt nesemnificativ se pare pentru primar, care, în plenul şedinţei, a cerut aprobarea unui „regulament propriu de acordare a acestor titluri de cetăţean de onoare, fără să fie întocmit şi fără să precizeze pe ce criterii se acordă”, se arată în procesul verbal de şedinţă.

Toate acestea nu au contat şi cinci dintre cei nouă consilieri locali au votat acest pseudo-regulament, în timp ce consilierii Ecaterina Florea şi Emanuela Petrovici au părăsit sala de şedinţă. Cele două au ieşit din sală şi în momentul în care s-a votat lista cu cei 35 de cetăţeni de onoare, printre care se regăseau, potrivit aceluiaşi proces verbal de şedinţă, consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului fără niciun aport deosebit”.

Imediat Ştefan Cojocariu le-a şi înmânat titlurile celor nominalizaţi „pentru merite deosebite”, fără a le specifica.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE