luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPrimarul Chirica bate la ușa lui Nichita. Afacerea Skoda: istoria cazului și...

Primarul Chirica bate la ușa lui Nichita. Afacerea Skoda: istoria cazului și rolul amantei

Cutremur în Primărie, ieri: Parchetul ieşean a anunţat trimiterea în judecată a vestitului dosar „Skoda“, în care primele audieri s-au făcut la DNA încă din 2015. Cinci actuali sau foşti şefi ai instituţiei, cu primarul Mihai Chirica în frunte, sunt acuzaţi de un prejudiciu de peste 500.000 lei.

Edilul şef al Iaşului este acuzat că, în calitatea de viceprimar pe care o avea în 2013, a semnat achiziţia ilegală a patru maşini Skoda, în condiţiile în care Guvernul interzisese încă din 2009, pe fondul crizei economice, achiziţiile auto în cazul administraţiilor locale. Procurorii acuză şi că prevederile din caietul de sarcini avantajau făţiş un singur producător auto. Explicaţia pare să fi fost înţelegerea ca o maşină să fie oferită suplimentar: o Skoda roşie ce a ajuns la amanta primarului de atunci. Faptele din dosar urmau să se prescrie peste două luni. În noile condiţii, prescrierea este exclusă: ar surveni tocmai în 2029. Ce pedeapsă riscă acum Mihai Chirica şi lotul său de complici?

Tabla, fie ea de gard sau de maşină, pare să aducă ghinion şefilor liberali ai Iaşului. La începutul acestui an, DNA începea urmărirea penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, pentru faptul că ar fi pretins ca mită mai multe produse de tablă, în valoare totală de 103.000 lei. Ieri a venit rândul colegului şi primarului Mihai Chirica. Acesta a fost trimis în judecată pentru implicarea în achiziţionarea nelegală de către Primărie a patru autoturisme Skoda, prejudiciul cauzat ridicându-se la 103.000 euro. După cumpărarea celor patru Skoda, la Primărie ar mai fi ajuns una, o Skoda Rapid, care ar fi fost dată Adinei Samson, amanta de atunci a fostului primar Gheorghe Nichita. Trimiterea dosarului „Skoda“ în instanţă survine cu doar câteva luni înaintea împlinirii termenului de prescripţie a faptei de care este acuzat Mihai Chirica.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE