Edilul, despre o alianţă cu USR PLUS: „Încercăm să ne căsătorim“. Mihai Chirica e dispus să colaboreze, dar a dat un termen până la care alianţa să spună „Da“. El aşteaptă până luni, 15 martie. Replica lui Cosette Chichirău şi a Monicăi Berescu a fost însă una fără echivoc: mai întâi bugetul şi proiectele care vor putea fi finanţate, şi doar după aceea persoane şi funcţii, respectiv viceprimarii.

„Încercăm să ne căsătorim“, a deschis primarul Mihai Chirica subiectul colaborării cu USR PLUS într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o ieri. „PNL Municipiul Iaşi a cerut în căsătorie pe termen scurt USR PLUS pentru a face bine Iaşului“, a continuat el ironic.

Din partea alianţei, răspunsul a fost afirmativ, dar direct: „USR PLUS Iaşi a decis să negocieze cu PNL Iaşi în două etape: prima etapă se referă la bugetul municipiului şi judeţului Iaşi şi proiectele propuse pentru ieşeni de către cele două partide, iar a doua etapă se referă la funcţii şi persoane. Cele două etape vor fi separate strict. Începerea celei de-a doua etape depinde de finalizarea cu succes a bugetului local“.

Cosette Chichirău, copreşedintele alianţei de la Iaşi, a mai spus că „discuţia despre proiectele Iaşului este necondiţionată din partea noastră. În orice moment, suntem gata să discutăm cele mai bune soluţii pentru Iaşi“.

Primarul a enumerat ieri mai multe proiecte, majoritatea cu finanţare propusă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, împărţite după durata lor de finalizare, termen scurt, mediu şi lung.

În prima categorie intră unele deja cunoscute – centura verde a municipiului (împăduriri), tramvaiul spre Tomeşti, Holboca şi Complexul ERA, bandă unică pentru transportul în comun, 100 km de piste pentru biciclete, extinderea Pietonalului, „Primărie fără hârtie“ (digitalizarea serviciilor administraţiei locale).

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.