duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterPrimarul Chirica, în pragul unei noi căsătorii din interes. Mai întâi se...

Primarul Chirica, în pragul unei noi căsătorii din interes. Mai întâi se discută zestrea

Edilul, despre o alianţă cu USR PLUS: „Încercăm să ne căsătorim“. Mihai Chirica e dispus să colaboreze, dar a dat un termen până la care alianţa să spună „Da“. El aşteaptă până luni, 15 martie. Replica lui Cosette Chichirău şi a Monicăi Berescu a fost însă una fără echivoc: mai întâi bugetul şi proiectele care vor putea fi finanţate, şi doar după aceea persoane şi funcţii, respectiv viceprimarii.

„Încercăm să ne căsătorim“, a deschis primarul Mihai Chirica subiectul colaborării cu USR PLUS într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o ieri. „PNL Municipiul Iaşi a cerut în căsătorie pe termen scurt USR PLUS pentru a face bine Iaşului“, a continuat el ironic.

Din partea alianţei, răspunsul a fost afirmativ, dar direct: „USR PLUS Iaşi a decis să negocieze cu PNL Iaşi în două etape: prima etapă se referă la bugetul municipiului şi judeţului Iaşi şi proiectele propuse pentru ieşeni de către cele două partide, iar a doua etapă se referă la funcţii şi persoane. Cele două etape vor fi separate strict. Începerea celei de-a doua etape depinde de finalizarea cu succes a bugetului local“.

Cosette Chichirău, copreşedintele alianţei de la Iaşi, a mai spus că „discuţia despre proiectele Iaşului este necondiţionată din partea noastră. În orice moment, suntem gata să discutăm cele mai bune soluţii pentru Iaşi“.

Primarul a enumerat ieri mai multe proiecte, majoritatea cu finanţare propusă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, împărţite după durata lor de finalizare, termen scurt, mediu şi lung.

În prima categorie intră unele deja cunoscute – centura verde a municipiului (împăduriri), tramvaiul spre Tomeşti, Holboca şi Complexul ERA, bandă unică pentru transportul în comun, 100 km de piste pentru biciclete, extinderea Pietonalului, „Primărie fără hârtie“ (digitalizarea serviciilor administraţiei locale).

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE