Primarul Chirica nu are niciun proiect european de infrastructură. Ce se întâmplă cu cele două pasaje promise | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Primarul Chirica nu are niciun proiect european de infrastructură. În anul 2020, Primăria Iași a lansat în spațiul public discuția despre două pasaje noi pentru oraș. Acestea ar fi avut rolul de a separa traficul auto de cel pietonal și de a crea esplanade extinse pe Anastasie Panu (în fața Palatului Culturii) și la Rond Agronomie.

Au fost plătite două studii de fezabilitate, fiecare cu câte 100.000 de lei. În stilul casei, timp de patru ani nu s-a avansat niciun centimetru cu niciunul din proiecte.

Citește și: Hotelurile din Mamaia Nord au fost supraînălțate ilegal cu 20%, lângă plajele extinse cu fonduri de un miliard de euro

Cele două pasaje sunt folosite doar ca teme electorale

În campania pentru Alegerile Locale din acest an, Mihai Chirica a resuscitat subiectul celor două pasaje. S-a descoperit că întârzierile arată dezinteresul real de a le duce la bun sfârșit, fiind folosite doar ca teme electorale. Studiul de fezabilitate pentru Pasajul Anastasie Panu are un număr de deficiențe care au fost sesizate de funcționarii Primăriei încă din 2021.

Concluzia: a fost întocmit superficial, iar Mihai Chirica nu s-a arătat preocupat. Nu voia cu adevărat să construiască pasajele și studiile nu au fost plătite din buzunarul său. În exact același interval, 2020-2024, la Oradea s-au construit 5 pasaje centrale.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

O componentă scumpă în cazul șantierelor din centrul orașelor este relocarea rețelelor de utilități, atunci când se lucrează la adâncime. În cazul pasajului din fața Palatului Culturii, firma care a întocmit SF-ul (studiul de fezabilitate), Professional Acqusitions Consulting Company SRL, a uitat de existența acestora.

În SF nu era precizat necesarul de relocări (proiectare plus execuție). În dreptul coloanei de sume necesare relocărilor era trecută cifra zero.

Continuarea în Reporter de Iași 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu este jurnalist, la Reporter de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor  | Bihoreanul

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor. Proiecții și vânzări de...

Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano | Puterea a Cincea

Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano, de Michele Santeramo, este...

A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne o variantă neagreată în Galați | Viața Liberă

A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne...