luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPrimarul Constanței dă înapoi în chestiunea Ion Antonescu, după criticile dure ale...

Primarul Constanței dă înapoi în chestiunea Ion Antonescu, după criticile dure ale ambasadorului Israelului

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a revenit cu precizări, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției, după ce ambasadorul Israelului în România, David Saranga, și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” au criticat dur declarația edilului cu privire la schimbarea numelui străzii Ion Antonescu din municipiu.

Ambasadorul și institutul au citat din declarația inițială a primarului care, la câteva ore de la publicarea materialelor în Info Sud-Est și G4Media, a revenit cu o rectificare a declarației.

În declarația inițială, Chițac a susținut că în jurul figurii și rolului jucat de Ion Antonescu în istoria României există „evaluări diverse, chiar contradictorii, polemici și controverse”, și a invocat rolul pe care mediile academice și istoricii din Constanța ar trebui să îl aibă în vederea unui verdict cu privire la schimbarea numelui străzii, pentru a evita ”abordările amatoriste”. Mai multe detalii, aici.

În rectificare, Chițac a declarat că ”nu a ezitat cu nimic” și că și-a asumat responsabilitatea să repare ”multe probleme ignorate de PSD, aceasta fiind doar una dintre ele”. Mai multe detalii, aici.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE