Primarul din Bârnova, încă un tun de 70.000 de euro pe numele cuscrei

Data:

Primarul comunei ieșene Bârnova, Mihai Bălan, a dat 5.000 mp în intravilan unei femei care fusese membră CAP. A fost o constituire nouă de proprietate și nu o retrocedare.

Legea spune că întâi trebuie terminate retrocedările, iar în Bârnova cererile sunt duble față de terenul disponibil.

Altă ilegalitate: terenul trebuia dat în extravilan (agricol) și nu în intravilan (rezidențial).

Femeia care a primit proprietatea nu avea voie să vândă timp de 10 ani, conform legii, dar a înstrăinat imediat 2.000 mp din cei 5.000 primiți către cuscra primarului.

Este rețeta prin care Mihai Bălan și-a adunat o avere din retrocedări, încheind antecontracte cu cei cărora le semna titlul de proprietate.

Până acum REPORTER DE IAȘI a identificat 5 hectare luate de la localnici, dar mai sunt și alte contracte pe care jurnaliștii le verifică.

În cazul de azi, prețul la care familia primarului a primit terenul este de 5 ori mai mic decât cel real, din piața liberă. Profitul lui Mihai Bălan este de 70.000 de euro, dintr-o lovitură!

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: CNAIR a cârpit cu prăjini un pod din Vrancea, care stă să cadă (FOTO)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related