Primarul din Caracal, despre pompierii răniți la stația ilegală de GPL: „Este problema lor”

Data:

spot_img

Primarul din Caracal, al cărui fiu deține depozitul ilegal de GPL de la Crevedia, a făcut o declarație șocantă despre pompierii care au fost răniți în urma exploziei cisternelor pline cu gaz petrolier lichefiat.

Ion Doldurea a dat un interviu la România TV, imediat după incendiu, unde a recunoscut că depozitul aparținea fiului său.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor.

Ion Doldurea a mai afirmat că în momentul exploziei se afla în străinătate unde se pregătea să participe la o conferință, dar că va reveni de urgență în România cu primul avion. De asemenea, acesta a mai spus că fiul său „discută acum cu procurorii”.

Citește și: Explozia de la Crevedia, numeroase încălcări ale legii. Stația GPL nu mai avea autorizație din 2020

Cine este Ion Doldurea

Primarul Ion Doldurea a fost impus de liderul PSD Paul Stănescu la șefia PSD Caracal, în 2019, în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu.

Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Ion Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Citește și: Bilanțul unei intervenții greșite: 43 din cele 58 de victime sunt din echipele de salvare

Depozitul GPL funcționa fără autorizație

Acționarii firmei care deține depozitul GPL care a explodat la Crevedia sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%).

Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Stația GPL din Crevedia nu avea autorizație de securitate la incendiu din 30 iulie 2020. Stația trebuia să fie închisă din 14 octombrie 2020, și totuși a continuat să funcționeze.

Informația a fost confirmată și de către Raed Arafat, care a menționat firma nu ar mai fi trebuit să funcționeze, „clar că nu mai avea avize sau autorizație.”

Un control din 2020 arătă că era utilizată o pompă de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată, au precizat sursele. De asemenea, la momentul exploziei, pe amplasament s-au desfășurat operațiuni de „transvazare neautorizate” (transferarea gazului petrolier lichefiat dintr-o cisternă în alta).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related