Primarul Iașului plătește regește Gruparea Micu pentru propagandă | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Primarul Iașului plătește regește Gruparea Micu. Primele contracte între Global Press SRL a fostului jurnalist Iulian Micu și Primăria Municipiului Iași au fost semnate în 2014. Suma nu era mare, contractul era pentru servicii de consultanță în relații publice. O formulare ambiguă, serviciile erau plătite din bani publici, dar Iulian Micu făcea marketing electoral pentru fostul primar Gheorghe Nichita și viceprimarul de-atunci, Mihai Chirica.

Oficial, se suprapunea peste ceea ce funcționarii Primăriei erau plătiți deja să facă prin fișa postului. În anii următori s-au adăugat sume tot mai mari, apoi au apărut contracte pentru servicii video și pentru transmisii live. S-au adăugat și servicii de producție grafică, de la firma unui prieten de-al lui Iulian Micu, client fiind tot Primăria, pe bani publici.

Ban lângă ban, sumele au crescut mereu și s-a ajuns în 2024 la 803.760 de lei (sau 161.000 de euro), contract anual. Suma e uriașă chiar și pentru Primăria unei Capitale europene. Consultanță politică de 160.000 de euro/an este enorm pentru un buget local prins în pioneze, cum este cel al Iașului.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Global Press: 10 contracte cu Primăria condusă de Chirica

Firma Global Press a fostului jurnalist Iulian Micu a făcut din 10 contracte date de Primărie direct, începând cu 2014, 1,16 milioane de lei. Cu mențiunea că cea mai mare parte din sumă – 680.760 de lei – i-a fost dată lui Micu în 2023 și 2024, pe două contracte în fiecare an. E cea mai scumpă consultanță politică plătită din bani publici de o Primărie din țară.

În 2024, contractele sunt de „gestionare relații publice” (168.000 lei) și „servicii de producție de filme de informare” (179.760 lei) – total 347.760 lei. În 2023, contractele Global Press SRL au fost identice ca obiect de activitate, suma totală fiind doar puțin mai mică – 333.000 de lei.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Controversele Olimpiadei, de data aceasta, de ordin identitar – cu puțin ajutor de la Moscova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...