Primarul din Botoșani, un pas mai aproape de judecată într-un dosar de corupție | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Primarul municipiului Botoșani se află într-o situație delicată din nou cu DNA, după ce aceștia au respins cererile și excepțiile invocate de apărătorul său. Procesul poate duce chiar și la pierderea mandatului.

Dosarul său penal a trecut de prima fază a Camerei preliminare și urmează să fie judecat. Tribunalul Botoșani a constatat legalitatea probelor și a rechizitoriului întocmit de DNA, iar acum se pregătește începerea procesului propriu-zis.

Dosarul penal a fost înaintat Tribunalului Botoșani și a fost analizat de magistrați pe 18 iulie. Aceștia au decis să respingă cererile și excepțiile invocate de primarul Cosmin Andrei, reprezentat de apărătorul său, și au constatat legalitatea rechizitoriului. „Respinge cererile și excepțiile invocate de inculpatul Andrei Cosmin Ionuț, prin apărător ales. (…) Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Andrei Cosmin Ionuț”, se arată în încheierea din Camera preliminară.

Citește și: Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava în termen de trei zile de la comunicarea încheierii. Deși dezbaterile au avut loc săptămâna trecută, până ieri decizia nu fusese redactată, ceea ce face dificil de spus dacă procesul va demara sau va urma o nouă confruntare în Camera preliminară de la Curtea de Apel Suceava.

Care sunt acuzațiile?

Cosmin Andrei este acuzat că a furnizat subiectele unui examen unei persoane apropiate care candida pentru un post în cadrul Direcției de Impozite și Taxe. Potrivit DNA, primarul a fost acuzat de folosirea de informații confidențiale și permiterea accesului neautorizat, fapte care i-au adus plasarea sub control judiciar. Persoana care a beneficiat de informații ar fi fost amanta primarului, iar soțul acesteia a furnizat procurorilor probele incriminatoare. Acestea includ subiectele examenului din 2021, despre care se spune că au fost oferite de primar.

Continuarea în Monitoruldebotoșani.ro

Citește și: Concedieri la LEONI Bistrița. Compania a avut anul trecut profit de aproape 10 milioane de euro | Săptămâna Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: (Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related