Primarul din Piatra-Neamț vrea ca pietonii să nu mai treacă strada singuri. „Blochează traficul”

Data:

Primarul din Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, are o idee năstrușnică pentru fluidizarea traficului din oraș: pietonii să nu mai treacă strada singuri, ci să aștepte să se adune mai mulți înainte de a opri mașinile, la trecerile de pietoni, a făcut o declarație incredibilă în privința blocajelor în traficul rutier din oraș, potrivit Stiri-Neamt.ro.

Primarul a identificat problema aglomerărilor în trafic din ultima perioadă, iar concluzia edilului, exprimată într-o emisiune tv, a fost că pietonii sunt cei care aglomerează și produc ambuteiaje în trafic pentru că traversează singuri.

Citește și: VIDEO Sindicatele din învățământ resping oferta Guvernului. Luni va fi grevă generală în școli

„Vedem în fiecare dimineață blocaje în trafic și cea mai mare parte a acestor blocaje este determinată de lipsa acestei educații și de lipsa unei responsabilități colective.

E pur egoism să calci pe trecerea de pietoni fără să aștepți să mai fie măcar o persoană lângă tine. Eu ca pieton niciodată nu traversez de unul singur.

Nu mă angajez în traversarea unei străzi pentru că generez opriri succesive. Dacă la fiecare secundă sau la fiecare 10 secunde, adică nici nu aștept să treacă o persoană strada și te angajezi și tu în trecerea străzii, este evident efectul pe care îl vedem uneori în fiecare dimineață.

Și fac acest apel să avem înțelegere unii față de ceilalți să mai ales atunci când traversăm pe trecerea de pietoni, nu numai să ne asigurăm este important și pe cât posibil să mai așteptăm o persoană, două, pentru a traversa trecerea fără a genera niște blocaje extraordinare în trafic.

Adică să nu mai gândim pentru o singură persoană și să nu mai acționăm pentru o singură persoană, să ne să avem o responsabilitate colectivă, comunitară”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Andrei Carabelea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...