Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii DNA

Data:

spot_img

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, se arată într-un comunicat transmis joi de DNA.

În acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Citește și: Primarul din Mioveni, prins când returna o mită de 10.000 de euro

Primarul Ion Georgescu a fost reţinut în cursul nopţii de miercuri spre joi, după mai multe ore de audieri la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA.

„Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (…) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a mai spus avocata.

Citește și: Problemele din programa pentru Istoria evreilor. Holocaustul, ignorate de Ministerul Educației și de experți

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și nostalgia comunismului. De ce îl consideră un trecut „mai sigur și mai bun”

Marea majoritate a populației recunoaște o serie de aspecte...

Sebastian Burduja: Încă 150 de milioane de euro investiți în sectorul energetic românesc

Sebastian Burduja anunță, într-o postare pe Facebook, investiții de...

Serbia renunță la armamentul rusesc, marcând o distanțare istorică de influența Kremlinului | Aktual24

Serbia renunță la armamentul rusesc, într-o mișcare care subliniază...