Primarul Reșiței: Medicii câștigă și câte 6.000 de euro pe lună, ei trebuie să stea în spital, nu să plece la 11.30!

Data:

Primarul Reșiței avertizează că medicii care acum pleacă din Spitalul Județean de Urgență Reșița după doar câteva ore de muncă nu se vor regăsi în organigrama noului spital care urmează să se construiască în municipiu.

Popa i-a cerut cu insistență managerului Alina Stancovici să găsească o soluție pentru a-i monitoriza pe medici, pentru a verifica programul de lucru al acestora, deoarece mulți dintre ei ar pleca mult prea devreme acasă sau către cabinetele lor private.

I-a sugerat chiar introducerea unui sistem de acces cu cartele sau cu smartphone. 

„Am solicitat împreună două lucruri esențiale. Medicii, asistenții câștigă enorm de mult astăzi, au obligația să vină la o oră și să plece la o oră. Se pleacă din Spitalul Județean și la 11.30 sau 12.30!

Medicii câștigă între 4.000 și 6.0000 de euro pe lună, net! Eu nu spun că ei câștigă prea mult, ci că ei trebuie să stea la muncă! Am cerut cartele de acces, dar doamna Stancovici ne-a spus că nu are sens, că iasă prin policlinică sau că portarul nu îndrăznește să-i întrebe unde merg. Astăzi existe sisteme de control cu un telefon inteligent, nu se dorește acest lucru.”, și-a exprimat nemulțumirea edilul-șef.

Odată ce va fi deschis noul spital județean, pentru care se lucrează deocamdată la partea de documentație în vederea obținerii finanțării, lucrurile se vor schimba fundamental, avertizează Nelu Popa: „Spitalul județean pe care noi îl vom face va fi «mobilat» cu resursă umană de calitate.

Să se știe asta încă de acum! Vom face o selecție, o recrutare civilizată! Din 1200 de angajați vor rămâne probabil 700. Se vor da concursuri și cine știe meserie va lucra, cine nu, nu! Nu avem nevoie nici de atâta personal administrativ. La noi e 30 la sută, în Franța e 10 la sută din totalul angajaților!”, titrează EXPRESS DE BANAT.

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...