miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPrimarul Reșiței nu credea în COVID. Acum s-a răzgândit. „Recunosc acest lucru”

Primarul Reșiței nu credea în COVID. Acum s-a răzgândit. „Recunosc acest lucru”

Firma de pompe funebre a Primăriei Reșița l-a convins pe primarul municipiului de agresivitatea Sars-COV 2 și de gravitatea infectării cu acest virus.

Ioan Popa a declarat că a văzut datele statistice de la societatea Primăriei, care de obicei se ocupa de înmormântarea zilnic a câte 3 persoane. În ultimele zile, media a depășit constant șapte persoane zilnic.

„În Reșița, mureau în medie 2-3 oameni pe zi. Este un lucru pe care îl știu de patru ani deja. Ieri am primit o informație destul de tristă și de gravă de la colegul meu Dani Călin, de la secția de Întreținere a Patrimoniului, care gestionează și cimitirele: în ultimele săptămâni, avem între 7 și 9 morți pe zi, din care jumătate au cauzalitate COVID.

Lucrul acesta m-a pus și pe mine în gardă. Vreau să vă spun că și eu eram, o spun cu sinceritate, circumspect la agresivitatea sau la forța acestui virus. Recunosc acest lucru.

Însă în fața evidențelor nu mai poți fi circumspect. Am date statistice, s-a dublat numărul de morți în Reșița în ultimele săptămâni, lucru care spune ceva, că trebuie să fim mult mai prudenți și nu ne putem juca cu acest flagel” a declarat Ioan Popa în cadrul unei transmisiuni live a publicației Reper 24.

Mai mult, potrivit noilor decizii ale autorităților centrale în Caraș-Severin este obligatorie, de miercuri, în absolut toate localitățile, portul măștii de protecție, chiar și în spațiile deschise.

„Atenție, mor preponderent oamenii mai în vârstă! Dacă nu ne pasă de ei, dacă nu ne pasă că acest virus îi decimează, tocmai pe cei care sunt mai fragili din punct de vedere al sănătății, atunci nu este o problemă, dar dacă ne interesează lucrul acesta, și așa ar trebui, cred că trebuie să luăm lucrurile în serios. Nu are rost să dăm exemple, ba că acolo este mai bine, ba că este mai rău. Cred că ar fi bine să fim mai prudenți, să fim un pic ponderați în declarații și să vedem ce se întâmplă statistic, pentru că matematica nu minte niciodată.

Fac un îndemn la reșițeni să fie responsabili, pentru că se pare că lucrurile nu sunt tocmai fericite cu acest virus în această perioadă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns, astăzi, la rata de 2,21 la 1.000 de locuitori în Caraș-Severin și la 4,72 la Reșița. În ultimele 24 de ore au fost raportate 80 de cazuri noi. 14 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și 4 au decedat. 

În spitalele din Caraș-Severin sunt internați, la această dată, 149 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 (84 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 65 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș). Dintre aceștia, 11 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (6 la Reșița și 5 la Caransebeș).

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 22 de focare active de COVID-19 cu 158 de cazuri, au calculat jurnaliștii de la resita.ro. 9 dintre acestea focare sunt în spitalele din Reșița și Caransebeș.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE