duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterPrimarul Timişoarei, Dominic Fritz, în grupul de negociere al Alianței USR Plus...

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în grupul de negociere al Alianței USR Plus pentru viitoarea guvernare

Alianța USR Plus a reușit să răspundă unei vechi frustrări a bănățenilor care se plâng mereu că nu sunt luați în seamă la București atunci când sunt de discutat decizii privitoare la soarta țării.

Cel puțin în ceea ce privește unul dintre cele 3 partide ale viitoarei alianțe de guvernare, Timișoara și Banatul sunt reprezentați prin cooptarea primarului capitalei Banatului, Dominic Fritz, în comisia de negociere pentru noul guvern.

“Voi fi în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici.

Este o onoare să reprezint, la Bucureşti, valorile şi speranţele Timişoarei şi Banatului. Le mulţumesc colegilor din Alianţa USR PLUS care m-au propus şi susţinut”, a scris astăzi Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Fritz spune că este încrezător că filosofia noului guvern va fi centrată pe soluții pentru oameni, care să fie în centrul programului de guvernare.

“Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic şi stabil şi de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluţii pentru oameni, aici şi peste tot în ţară. Sunt 4 ani în care putem să începem să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile şi drepte, pe respect şi empatie faţă de cetăţeni. În vremurile acestea de nelinişte şi de dezamăgire faţă de politică, reflectate în absenteism şi în rezultatul votului, e o datorie să ţinem drept drumul european al României. Aceasta a fost voinţa Timişoarei exprimată la locale şi parlamentate şi mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru”, a mai scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Negocierile între PNL, Alianța USR-Plus şi UDMR continuă, joi dimineaţa fiind prima întâlnire a liderilor celor trei formaţiuni, iar la prima parte a întrevederii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. „Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului am avut o discuție informală cu președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune” a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Președintele a invitat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni în vederea desemnării viitorului premier, luni 14 decembrie. Primul partid care va avea discuţii cu şeful statului este PSD, aceștia declarând public că vor da curs invitației președintelui doar dacă vor fi prima formațiune invitată. Social-democrații vor fi urmați de către PNL, Alianţa USR-Plus, Alianţa pentru Unirea Românilor, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi minorităţile naţionale.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE