sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterPrimarul Timișoarei s-a supărat pe Caraș Severin: Testează prea puțin

Primarul Timișoarei s-a supărat pe Caraș Severin: Testează prea puțin

Printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, se declară nemulțumit pentru faptul că unele județe ar ascunde adevărata situație a infectării cu COVID-19.

Făcând o comparație cu județul învecinat, Dominic Fritz afirmă că, în data de 18 februarie 2021, în județul Timiș au fost efectuate peste 2.700 de teste, pe când în Caraș-Severin doar 40. Primarul consideră că testarea redusă face parte dintr–o strategie.

Nemulțumit de faptul că, în urma scăderii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV2, cărășenii s-au bucurat de ridicarea unor restricții , iar Timișul se află, încă, în scenariul roșu, primarul Timișoarei afirmă: „Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur. Știm de un an că doar testarea masivă ne permite să ținem lucrurile sub control.

Strategia unor județe de a suprima situația adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toți. Mă bucur că Ministerul Sănătății lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste  făcute în fiecare județ.”

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE