Primarul unei comune din Bihor, declarat incompatibil, a câștigat la Înalta Curte procesul cu ANI

Data:

După ce ani întregi s-a specializat în „dibuirea” unor primari şi consilieri locali de comune, foşti şi actuali, pe care i-a declarat în conflict de interese sau în incompatibilitate, Agenţia Naţională de Integritate a suferit o înfrângere ruşinoasă la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, administrată de primarul unei comune din Bihor.

Edilul fusese „condamnat” anterior inclusiv de către Curtea de Apel Oradea, pe baza actelor ANI, că nu îşi închisese o firmă care nu doar că n-a avut niciodată vreo afacere cu statul, dar nici măcar n-a desfăşurat vreo activitate.

Pe 1 februarie 2019, ANI anunţa printr-un comunicat de presă că a prins 14 aleşi locali în incompatibilitate şi în conflict de interese, printre care şi unul din Bihor, primarul comunei Tinca, Teodor Coste.

Potrivit ANI, acesta s-a făcut vinovat de incompatibilitate deoarece „în mandatul 2012 – 2016 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de primar şi pe cea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Criză sanitară în Bihor. Un spital de stat nu mai poate primi bani de la stat pentru pacienți

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related