miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterPrimele audieri ale lui Alexe la DNA

Primele audieri ale lui Alexe la DNA

Dosarul „Alexe şi tabla de gard“ pare să fi intrat într-o ceaţă mai densă decât cea care a învăluit ieri Iaşul. Preşedintele Consiliului Judeţean a fost scump la vedere în ultimele zile în Casa Pătrată, iar adjuncţii lui ori spun că nu ştiu nimic, ori că Alexe se ocupă în continuare de treburile judeţului, la fel ca până acum.

Totuşi, mai multe surse afirmau ieri că şeful CJ a plecat dis-de-dimineaţă la Bucureşti, pentru audieri la sediul DNA Central. Aceasta după ce, cu o seară înainte, ferestrele de la biroul preşedintelui, cele de la etajul 1, care dau spre Şcoala „Gh. Asachi“, au fost luminate până târziu în noapte, probabil pentru pregătirea declaraţiilor. Din cauza situaţiei delicate în care a fost pus PNL, nu este exclus ca Alexe să fi avut întrevederi şi cu liderii săi de partid, lideri care până acum au evitat total să se poziţioneze în vreun fel.

Costel Alexe nu ne-a răspuns nici la apelurile telefonice, nici la mesaje. Amintim că Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva lui sub suspiciunile de luare de mită şi de instigare la delapidare. Practic, afirmă procurorii DNA, el ar fi solicitat 22 de tone de tablă de gard managerului combinatului siderurgic de la Galaţi pentru deblocarea certificatelor de emisii de carbon repartizate gratuit colosului industrial. Cel mai probabil, după încuviinţarea începerii urmăririi penale venite de la Preşedinţie, Costel Alexe a apelat la serviciile unei case de avocatură din Bucureşti, cu atât mai mult cu cât dosarele celor de la DNA sunt acum la procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte, a trecut deja o săptămână din noul an, şi încă nu s-a întâmplat nimic în administraţia judeţului. La Aeroport, regie aflată în subordinea CJ, aşteaptă să fie discutate proiectele ţinute la sertar din 2017 încoace, cele privind extinderea infrastructurii de pasageri şi de acces la aerogară.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE