joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterPrimele fisuri în AUR: Diana Șoșoacă și George Simion, proteste separate

Primele fisuri în AUR: Diana Șoșoacă și George Simion, proteste separate

Primele fisuri din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au devenit vizibile imediat după incendiul de la Spitalul „Matei Balș”.

După incendiul de la „Matei Balș”, senatorul Diana Șoșoacă și co-președintele partidului, George Simion, au ales să apară public separat, atât în intervențiile televizate, cât și în manifestațiile la care participă împotriva actualului guvern. Diana Șoșoacă este probabil cea mai vocală apariție din AUR, partid pe care îl conduce însă George Simion, împreună cu celălalt co-președinte, Claudiu Târziu.

În ziua incendiului, Diana Șoșoacă a mers singură la „Matei Balș”, unde a insistat să intre în spital, invocând statutul de parlamentar, deși instituția se afla în plină anchetă a procurorilor criminaliști care cercetau cauzele izbucnirii incendiului. Senatoarea le-a transmis oamenilor prin intermediul mass-media să „iasă în stradă” și să vină în fața spitalului, cerându-le de asemenea și parlamentarilor să vină la „Matei Balș”, să ceară explicații pentru incendiu.

Stefan Josan
Ștefan Josan este expert în relații internaționale și afaceri europene. Stefan a lucrat la Parlamentul European, Centrul Martens pentru Studii Europene și OSCE/ODIHR. În prezent, Stefan ocupă funcția de coordonator de proiecte la Freedom House Romania. Este absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al Colegiului Europei și al Universității Babeș-Bolyai.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE