Primul aeroport din lume în care călătorii nu vor trebui să arate niciun document | Aktual24

Data:

spot_img

Primul aeroport din lume care nu va cere documente de la călători. Imaginați-vă că vă îmbarcați într-un zbor fară să prezentați pașaportul, cartea de identitate sau biletul nici măcar o dată la aeroport. Până în 2025, acesta ar putea fi cazul la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi, relatează CNN.

Aeroportul este cunoscut pentru infrastructura sa de înaltă tehnologie, fiind recent lăudat și de antreprenorul Elon Musk: „SUA trebuie să recupereze”.

Acum, aeroportul își lansează proiectul Smart Travel, care își propune să instaleze senzori biometrici în fiecare punct de control de identificare din aeroport, de la ghișeele de check-în la cabine de imigrare, case de marcat duty-free, saloane ale companiilor aeriene și porți de îmbarcare.

Citește și: Doi medici de la Spitalul Sf. Pantelimon, reținuți pentru omor calificat și tentativă de omor

Datele biometrice sunt măsurători biologice care ne identifică ca indivizi. Datorită senzorilor, în orice punct în care este necesar un document pentru acces, identitatea pasagerului și statutul său de călător pot fi verificate prin recunoașterea facială sau a irisului.

În Abu Dhabi, tehnologia este deja utilizată în anumite secțiuni ale aeroportului, în special pe zborurile operate de compania aeriană parteneră Etihad. Cu toate acestea, ambiția sa de a se extinde la întregul flux de pasageri reprezintă ceva nou.

„Ne extindem la nouă puncte de contact și aceasta ar fi o premieră mondială”, spune Andrew Murphy, director de informații la Aeroportul Abu Dhabi. „Este conceput fără a fi necesară înscrierea prealabilă, pasagerii sunt recunoscuți și autentificați automat pe măsură ce se deplasează prin aeroport, accelerând semnificativ întregul proces.”

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Pe ce cheltuie partidele milioanele primite de la bugetul de stat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Zayed International Airport / X)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia și SUA | Aktual24

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia...

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...