Primul campus din România dedicat persoanelor cu autism se extinde. O suprafață suplimentară de 11.500 mp, alocată pentru școala profesională și baza sportivă

Data:

spot_img

Asociația NIA Neurodiversity Academy anunță un nou pas important în dezvoltarea Campusului Lumya, un proiect de referință dedicat sprijinirii adolescenților și adulților cu autism.

În parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, o suprafață suplimentară de 11.500 mp, care se adaugă la cei 10.000 mp alocați inițial, a fost pusă la dispoziție pentru extinderea Campusului Lumya.

Această extindere va include construirea unei școli profesionale, a unei baze sportive și recreative și va aduce un sprijin considerabil în pregătirea vocațională a tinerilor, precum și în susținerea activităților sportive, esențiale pentru dezvoltarea lor fizică și mentală.

„Ca mamă a unui tânăr cu autism și președinte al Asociației NIA Neurodiversity Academy, înțeleg nevoia urgentă de a crea un mediu care să susțină dezvoltarea și integrarea socială a tinerilor cu autism. Alocarea acestui teren pentru Campusul Lumya reprezintă o investiție în viitorul tinerilor cu autism, al familiilor lor greu încercate și pentru întreaga comunitate, oferind șansa unei vieți decente și oportunitatea de a contribui la societate pentru persoanele cu autism. Vom demara activitățile aferente acestei extinderi în cursul anului viitor. Transmitem recunoștința noastră profundă Consiliului Județean Giurgiu și celorlalte autorități județene pentru facilitarea dezvoltării acestui campus prin oferirea terenului necesar și colaborarea constructivă în toate demersurile noastre. De asemenea, mulțumim autorităților locale și reprezentanților Primăriei orașului Bolintin-Vale pentru susținerea continuă în acest proiect. Suntem recunoscători tuturor celor care sprijină zi de zi construirea Campusului Lumya”, a declarat Steluța Moisescu, președintele Asociației NIA Neurodiversity Academy.

Campusul Lumya, situat în Bolintin-Vale, județul Giurgiu, se dezvoltă ca un spațiu unic în România, dedicat oferirii de programe ocupaționale, terapeutice, medicale și servicii rezidențiale, precum și programe speciale de integrare socială pentru adolescenți și adulți cu autism.

„Avem responsabilitatea, ca autorități publice județene și locale, de a susține educația și integrarea tuturor persoanelor vulnerabile sau cu nevoi speciale. Suntem mândri să sprijinim acest proiect inovator, care răspunde nevoilor persoanelor cu autism din comunitatea noastră. Am fost profund impresionați de determinarea și progresul realizat în construirea Campusului Lumya până acum, de profesionalismul și seriozitatea echipei. Alocarea acestui teren reprezintă o investiție în viitor, iar beneficiile pentru comunitate vor fi de lungă durată. Sunt încrezător că, prin colaborarea noastră cu reprezentanții Asociației NIA Neurodiversity Academy, vom continua să facem progrese semnificative”, a afirmat Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu.

Citește și: CNI construiește sedii de primării și repară biserici cu banii statului

„Campusul Lumya reprezintă o resursă importantă nu doar pentru persoanele cu autism, ci și pentru întreaga comunitate. Sunt sigur că acest proiect va deveni unul pilot, de referință, și va fi replicat la nivel național, aducând beneficii majore pentru persoanele cu autism și familiile lor. Suntem onorați că acest proiect se desfășoară în orașul Bolintin-Vale și ne bucurăm să sprijinim, la nivel instituțional, programele de incluziune locală pentru buna desfășurare a acestui proiect, în beneficiul celor care au cea mai mare nevoie de el”, a spus primarul orașului Bolintin-Vale, Daniel Trăistaru.

Asociația NIA Neurodiversity Academy va continua să colaboreze cu autoritățile județene și locale, precum și cu partenerii din mediul public și privat, pentru a construi un viitor mai bun și mai incluziv pentru persoanele neurodivergente din România.

Mai multe informații despre Campus Lumya, găsiți pe website-ul www.lumya.ro sau la adresa de email office@hopefromnia.com.

Citește și: Turcia la intersecția dintre vest și est: candidatura la BRICS și tensiunile cu Occidentul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate...

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul hibrid, anunță ministrul Educației, Ligia Deca

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul...