Primul campus școlar privat pentru învățământ dual, dedicat copiilor din mediul rural, se va deschide la Vulturești | Argeșul Online

Data:

spot_img

Primul campus școlar privat pentru învățământ dual, o inițiativă privată a asociației BookLand din București, se va deschide la Vulturești. Lucrările au început pe șantier.

O premieră pentru județul Argeș, campusul școlar de la Vulturești ar putea veni ca soluție care să repare desființarea școlilor profesionale, lucru care a dus la un declin sever al pieței muncii, resimțit cu acuitate și azi.

Fabricile de tot felul, inclusiv industria auto, nu mai au de unde găsi muncitori și tehnicieni de înaltă calificare. Spre exemplu, Uzina Dacia de la Mioveni a început să-și pregătească singură viitori angajați de câțiva ani. Tot prin învățământ dual, accesând bani prin intermediul unui proiect european.

Noul campus școlar de la Vulturești va aduce beneficii pentru comunitatea locală, mai exact accesul la educație, oportunitatea de a învăța meserii cerute pe piața muncii, burse și sprijin. „Ne este clar că autoritățile de aici ne împărtășesc viziunea și înțeleg impactul pe care îl va avea Campusul BookLand pentru prosperitatea tinerilor din satele argeșene. Vorbim despre beneficii concrete pentru comunitatea locală: acces la educație, oportunitatea de a învăța meserii cerute pe piața muncii, burse și sprijin financiar”, a declarat președinta asociației BookLand, Mihaela Petrovan.

Asociația BookLand a renovat din temelii 80 de școli și grădinițe din mediul rural, în ultimii patru ani.

Primul campus de învățământ dual din România s-a deschis la începutul lunii septembrie, în Oradea: „Campusul dual de la Oradea a fost și subiectul primului contract semnat pentru finanțarea unui proiect de acest tip cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. În total, vor fi construite 29 de campusuri regionale pentru învățământ dual în toată țara, cu finanțare prin PNRR”, potrivit reprezentanților Ministerului Educației.

Continuarea, în Argesulonline.ro

Citește și: Drepturile cetățeanului Iohannis

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Argesul Online)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Parcul Oleg Danovski din Constanța, reabilitat de firme în insolvență și cu datorii | Info Sud-Est

Parcul central din Constanța, reabilitat de firme în insolvență...

Primăria Iași pierde milioane de euro anual din cauza parcărilor fără bariere | Reporter de Iași

Primăria Iași pierde milioane de euro anual din cauza...

Tudorel Toader pierde apelul în procesul intentat împotriva Deutsche Welle | Ziarul de Iași

Tudorel Toader, fost ministru al justiției și rector al...