Primul deces provocat de varianta Omicron în România, înregistrat la o femeie

Data:

Persoana decedată în urma infectării cu Omicron este o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidități. Ea ar fi ajuns în spital în urmă cu 10 zile, iar starea ei de sănătate s-a înrăutățit treptat.

„Pacienta în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală. În ciuda eforturilor şi a tratamentului de înalt profesionalism, decesul a survenit în data de 17.01”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase au recoltat probe și le-au trimis pentru secviențiere, fiind suspiciuni ridicate de infectare cu Omicron.

„Nu avem încă confirmarea prin secvențiere. În cadrul laboratorului nostru de biologie moleculară care este centru de screening pentru zona Moldova s-a ridicat suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron prin identificarea mutaţiilor specifice acesteia”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, titrează MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related