Ieşeanul care s-a dus să lupte în Ucraina împotriva ruşilor a ajuns pe front în urmă cu două săptămâni. Acesta activează în Grupul de Luptă Român „Getica” şi a ajuns acolo în urma unui articol publicat de Ziarul de Iaşi.
Comandantul grupului de luptă ne-a spus că alţi ieşeni şi-au exprimat dorinţa de a se înrola în acest grup de luptă. Însă noii recruţi duc lipsă de armament, deoarece principalii susţinători ai armatei ucrainene, americanii, au diminuat ajutorul. Care este procedura în cazul în care unul dintre soldaţi cade la datorie, citiţi în rândurile de mai jos
Primul ieşean care luptă deja pe front, în Ucraina se află în sud pe undeva pe râul Nipru şi încearcă să străpungă frontul împreună cu unităţi de armată ucraineni şi tătare.
Scopul acestora este de a elibera Crimeea, anexată de către Federaţia Rusă în 2014. Ieşeanul are domiciliul în municipiul Iaşi şi vârsta de aproape 50 de ani.
Citește și: Ce făceați pe 22 decembrie 1989, la ora asta?
Ieşeanul care s-a dus să lupte în Ucraina stă bine cu moralul
Cei din Grupul de Luptă Român „Getica” ne-au spus că sunt mulţi dintre cei care s-au înrolat sau urmează să se înroleze au vârste destul de înaintate, cu copii lăsaţi acasă.
„Camaradul cu indicativ «Grandpa» este unul dintre ieşenii «Getica», iar în curând vor fi mai mulţi. El este în plin proces de integrare în «Getica».
Stă foarte bine cu moralul, a ajuns de curând în Ucraina în urmă articolului din Ziarul de Iaşi precedent. Sunt sigur că ne înţelegeţi când spunem că nu putem dezvălui alte detalii personale despre el.
Regulile de funcţionare ale Getica iau foarte în serios OPSEC-ul (n.r. – sau contrainformaţiile). Noi nu subestimăm capacităţile de război hibrid şi lupta în spaţiul virtual şi informativ ale inamicului. Suntem foarte stricţi în privinţa regulilor care protejează securitatea camarazilor noştri”, ne-a spus comandantul grupului, care are indicativul «Getotac». Ieşeanul luptă împotriva ruşilor, undeva aproape de Crimeea.
Citește și: De ce nu trebuie să o uităm pe Lena Constante
„Suntem detaşaţi pe frontul de sud, undeva pe răul Nipru. Putem să spunem că împreună cu unităţi formate din ucrainieni, tătari din Crimeea şi luptători internaţionali vom asista şi ajuta, atât cât ne va fi cu putinţă, împingerea forţelor Federaţiei «Duse» înspre Crimeea şi apoi, cu voia lui Dumnezeu, vom lupta pentru eliberarea Crimeei, la fel cum au făcut-o strămoşii noştri români în 1941 şi 1942”, a explicat Getotac.
Continuarea în Ziaruldeiasi.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)