luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPrimul inventator al unui vaccin împotriva coronavirusului, urmărit penal în Germania

Primul inventator al unui vaccin împotriva coronavirusului, urmărit penal în Germania

În propriul laborator, dar fără a avea aprobare, un medic german a produs un vaccin pe care l-a injectat la mai mulți voluntari. Stöcker este acum urmărit penal. Însă care este motivul? Şi cât de sigur este vaccinul său?

Medicul și antreprenorul Winfried Stöcker din Lübeck a ajuns în lumina reflectoarelor în aprilie anul trecut, când cunoscuta publicație „Der Spiegel” a relatat – în scris și prin intermediul unui reportaj TV – povestea unul genial inventator care a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului în laboratorul său și care deja a vaccinat circa o sută de voluntari. 

Aceștia nu au avut efecte secundare, iar substanța a demonstrat, în cazul lor, o eficacitate foarte mare, de circa 97%, stabilită prin teste serologice. De asemenea, vaccinul este ușor de produs în cantități mari și permite imunizarea întregii populații într-un timp foarte scurt, este convins medicul.

Totuși, în loc să beneficieze de sprijinul necesar din partea autorităților de resort, Stöcker s-a ales cu o plângere penală, autoritățile punându-i astfel piedici, după cum au sugerat jurnaliștii de la „Spiegel”. 

Este medicul din Lübeck un inventator neînțeles, a cărui activitate este sabotată de autoritățile germane? Ori un șarlatan? 

În mediile de specialitate, acțiunile lui Stöcker au stârnit indignare. Stöcker, spun mulți experți, a ignorat o serie de aspecte obligatorii ținând de siguranța pacienților. 

De ce nu ar fi trebuit medicul să vaccineze voluntarii?

Stöcker, profesor în medicină şi antreprenor, fiind între altele proprietarul aeroportului Lübeck, nu a furnizat nicio informație privind aprobarea, protocolul de studiu și validarea preclinică. Se pare că a folosit vaccinul la oameni direct din laborator.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE