Ciudata problemă a tramvaielor din Iași: dau cu spatele din senin, vatmanii pierd controlul

Data:

spot_img

Fenomenul se produce în softul care controlează motorul uneia dintre mărcile de tramvaie care circulă în Iași și apare la separatoarele din rețeaua-contact.

Problemele repetate au fost raportate în lunile octombrie-decembrie, dar conducerea CTP spune că asistenții turci au intervenit pentru remediere.

Altă situație de risc: roțile patinează pentru că sistemul automat de curățare a liniei cu nisip nu funcționează întotdeauna.

Majoritatea tramvaielor unuia dintre furnizori au deja paletele pantografelor schimbate, uzându-se foarte repede.

Citește și: Averea deputatului Nicu Niță a explodat după ce a intrat în PSD. Lista terenurilor, pe 12 pagini

 „Când treci pe la separatoare se dereglează tot, se frânează brusc și o ia pe mers înapoi. Cine a pățit așa, rog să confirme”. explică un vatman.

Vatmanii de pe alte cinci tramvaie de același tip au avut incidente similare. La separatoare, vagoanele pe care le conduceau s-au oprit brusc și apoi, imediat, au pornit cu spatele.

La 8 din cele 12 tramvaie Bozankaya, paletele pantografelor s-au uzat și au fost deja înlocuite. Unul dintre vagoane e tras pe linie moartă, cu pantograful rupt.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related