Probleme la reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”: Spectatorii riscă să nu vadă întreaga scenă | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Probleme la reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Echipa tehnică a observat, cu câteva zile înainte de inaugurare, că vizibilitatea scenei este parțial obstrucționată din loje și balcon, ceea ce ar putea împiedica o parte dintre spectatori să vadă întreaga reprezentație.

Această deficiență a fost descoperită abia când angajații teatrului s-au întors în clădire pentru a pregăti spectacolele dedicate inaugurării, programată să aibă loc la sfârșitul săptămânii viitoare. Testând unghiurile de vizionare în timpul repetițiilor, aceștia au realizat că problemele structurale afectează experiența publicului. Problema este cu atât mai mare cu cât instituția a înmânat deja o serie de invitații pentru spectacolele de săptămâna viitoare, oferind locuri inclusiv în loje și la balcon, iar acum trebuie să găsească o variantă de reparare a deficiențelor.

Într-o cursă contracronometru, autoritățile locale, constructorul și conducerea teatrului caută soluții rapide pentru a remedia situația. Printre variantele luate în calcul se numără ridicarea scaunelor pe rampe sau repoziționarea acestora.

Citește și: Mihail Kavelașvili a fost numit președinte al Georgiei

„Având în vedere amploarea proiectului, sunt inevitabile unele ajustări pe parcurs. Vă asigur că atât noi, cât și autoritatea locală, și constructorul, depunem toate eforturile pentru ca, până la data inaugurării, fiecare spectator să se bucure pe deplin de edificiu și de actul artistic”, a declarat pentru Monitorul de Botoșani, Alexandru Vasilachi, managerul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Reabilitare cu probleme pentru o clădire simbol

Teatrul „Mihai Eminescu” este mai mult decât o clădire culturală – este un simbol al istoriei și identității botoșănene. Ridicat în 1914, în stilul eclectismului francez, teatrul a fost o adevărată bijuterie arhitecturală, finanțată din fonduri locale și construirea cu meșteri străini. După ce a fost grav avariată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, clădirea a fost reconstruită în 1958, dar cu modificări care au alterat proiectul original.

În 2013, Primăria Botoșani a obținut o finanțare europeană de 5 milioane de euro pentru a restaura teatrul la forma sa inițială din 1912. Lucrările, însă, au fost marcate de întârzieri, scandaluri și pierderea finanțării inițiale.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Ministerul Justiției vrea decontarea școlilor private pentru odraslele magistraților de legătură în UE

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Orientali și Meridionali, valabil luni și marți

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...

Percheziții la Tiberiu Boșutar, într-un dosar de instigare publică | Săptămâna Online

Polițiștii din Bistrița au efectuat percheziții într-un dosar penal...

FOTO Clădirea istorică a Evey Heyman din Oradea a fost parțial reabilitată | Bihoreanul

Clădirea din Oradea în care a copilărit Eva Heyman,...