luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterProces cu reluare: Cum s-a ales un poliţist din Bihor cu pedeapsa...

Proces cu reluare: Cum s-a ales un poliţist din Bihor cu pedeapsa anulată pentru o mită de 40 de lei şi 10 euro

Judecătorii se supun doar legii şi trebuie să fie imparţiali, statuează legea care le guvernează activitatea. Adică nu au dreptul să se lase conduşi de convingerile personale atunci când sunt puşi să soluţioneze o cauză, nu pot emite păreri în timpul dezbaterilor, decât eventual în considerentele hotărârii, şi atunci doar dacă sunt susţinute de dovezi. Altminteri, încălcă dreptul persoanelor la un proces echitabil, iar ei devin incompatibili să mai judece cauza.

Aşa susţin judecătorii Curţii de Apel Oradea într-o decizie cum puţine s-au dat, prin care au decis să anuleze verdictul pronunţat de un coleg de-al lor de la Tribunalul Bihor în cazul unui poliţist acuzat pentru mită. Motivul? Judecătorul ar fi avut imparţialitatea afectată şi idei preconcepute despre şpăgari!

Protagonistul speţei este un agent de ordine publică de la Poliţia Municipiului Oradea, Adrian Câmpan, trimis în judecată în urmă cu mai bine de patru ani de către procurorii Parchetului Bihor, pentru o şpagă pe care ar fi pretins-o şi primit-o în noaptea de 27 spre 28 martie 2014 ca să nu amendeze un şofer pe care îl oprise în trafic.

Potrivit rechizitoriului înaintat instanţei, poliţistul a fost denunţat de colegul său de patrulă, un tânăr subofiţer din Jandarmeria Bihor. Cei doi patrulau în acea noapte în apropierea hypermarketului Selgros şi au observat pe şosea un Ford Galaxy cu numere de înmatriculare franceze, care părea foarte încărcat, motiv pentru care au pornit în urmărirea maşinii, oprind-o lângă Pensiunea Salome, după care au cerut actele şoferului şi pe ale celor şase pasageri pe care acesta îi transporta.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE