Judecătorii au ţinut şedinţă în apartamentul de unde a fost aruncată iubita avocatului. După ce magistrații Curții de Apel au aprobat, în august, solicitarea lui Sebastian Felecanu de realizare a unei noi analize a modului în care Monica Cioată s-a prăbușit de la etaj, expertul propus de acesta a cerut suplimentarea cercetărilor cu încă nouă detalii.
Elementele solicitate ar urma să stabilească dacă prăbușirea a fost accidentală, caz în care Felecanu ar fi absolvit de acuzația de omor.
Magistrații au participat ei înșiși la prelevarea de noi probe, o ședință de judecată având loc luna trecută chiar la locul faptei.
Avocatul Felecanu, acuzat că şi-a aruncat iubita de la etajul şase
Felecanu a fost arestat în iulie anul trecut, la un an de la moartea iubitei sale, Monica Cioată, fiind acuzat că ar fi aruncat-o pe aceasta de la etajul 6 al blocului din Târgu Cucu în care locuia.
Tânăra de 25 de ani era însărcinată, motiv pentru care Felecanu a fost trimis în judecată pentru omor calificat.
Felecanu a fost trimis în judecată în septembrie anul trecut, procesul desfășurându-se cu avocatul după gratii. Starea de arest a fost prelungită luni cu încă 30 de zile.
Citește și: S-a aliat cu Putin – Slovacia anunță încetarea livrărilor de arme către Ucraina
Urme de încălţăminte pe masă şi pe pervazul ferestrei
De pe peretele exterior au fost recoltate și niște fibre de material sintetic, observate de unul dintre experți. Acestea urmează să fie analizate pentru a se vedea în ce măsură sunt utile cercetărilor.
Ele ar putea să fi fost aduse pur și simplu de curenți de aer, fără a avea vreo legătură cu căderea Monicăi Cioată. Cu ajutorul unei bucăți de plastilină, a fost prelevată și forma zidului exterior, pentru a releva urmele de frecare.
Ședința a continuat în parcarea interioară a blocului, unde experții s-au concentrat pe măsurători și determinări din care să rezulte primul contact al corpului victimei cu solul. Pe filmarea făcută inițial la fața locului apărea și o mașină.
Posibilitatea ca victima să se fi lovit, din recul, și de mașină
Ca urmare, unul dintre experți a propus aducerea ei la fața locului, pentru efectuarea măsurătorilor, existând posibilitatea ca victima să se fi lovit, din recul, și de mașină.
Tot el a apreciat că ar fi fost utilă efectuarea unui experiment cu un manechin aruncat de la fereastra apartamentului, pentru a se vedea cât de mult se îndepărtează de zidul blocului.
Acest element urmează însă să fie analizat prin expertiza traseologică aprobată în august.
Continuare în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: ZDI