Procesul fostului șef al CJ Botoșani intră într-o nouă vacanță, la 7 ani de la debut

Data:

spot_img

Dosarul penal deschis de procurorii anticorupție în cazul fostului președinte al Consiliului Județean (CJ), Florin Țurcanu, acuzat de trafic de influență și spălare de bani, a fost tras din nou pe linie moartă pentru câteva luni. De data aceasta motivul este vacanța judecătorească.

Aflat pe rolul Curții de Apel Suceava din 9 martie 2020, dosarul a avut un nou termen de judecată pe 18 mai, însă instanța a dispus continuarea administrării probelor. Prin urmare, s-a dat un nou termen de judecată, însă nu pentru luna iunie, deși în unele situații procesele penale primesc termene și la două săptămâni, ci peste patru luni, adică pe 5 septembrie a.c.

De fapt, de la preluarea cazului de către magistrații suceveni s-a ajuns la nu mai puțin de 29 de termene de judecată, procesul fiind amânat de la o lună la alta.

Sentinţă neaşteptată de la acelaşi complet

Interesant este că dosarul este judecat de același complet de judecată care a dat sentința în cazul bărbatului ucis cu mașina în Centrul Vechi al municipiului, în august 2017. Și în acest dosar, hotărârea a fost pronunțată după 24 de termene de judecată. Ba mai mult, deși dosarul a trecut de Camera preliminară menținându-se acuzația de omor formulată de procurori, în momentul în care cazul a ajuns la Curtea de Apel Suceava, în apel s-a decis, pe ultima sută de metri, schimbarea încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă. Așa se face că de la o pedeapsa inițială de 19 ani de închisoare dictată de Tribunalul Botoșani, autorul faptei, Vasile Gologan, s-a ales în final cu o condamnare de şapte ani şi şase luni închisoare, el fiind acuzat printre altele și de tâlhărie calificată, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Prin urmare, cu perioada arestului scăzută din pedeapsă, acesta ar putea solicita eliberarea condiționată peste numai câteva luni.

Trimis în judecată din 2016

Fost preşedinte al CJ în perioada 2012-2014, Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2016, întrucât în timpul mandatului i-ar fi solicitat omului de afaceri Marcel Bîrsan, care administra societatea Cornell’s Floor SRL, să-i construiască o casă la marginea municipiului Botoşani, pe numele socrului său, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă angajaţii CJ şi o serie de primari, aşa încât firmele lui să câştige o serie de licitaţii, titrează MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Georgescu îl acuză pe Klaus Iohannis că urmărea să rămână la putere pe termen nelimitat

Georgescu îl acuză pe Klaus Iohannis că urmărea să...

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...