Procesul în care Victor Micula era acuzat că a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist a încetat din cauza prescripției | Bihoreanul

Data:

spot_img

Victor Micula este pe cale să scape de procesul în era acuzat de uzurpare de calități oficiale pentru că a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist, iar un agent de la Poliția Oradea, Ovidiu Vaida, a fost inculpat pentru complicitate.

Tribunalul Bihor a decis, vineri, încetarea dezbaterilor, pentru că răspunderea penală pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi cei doi s-a prescris. Micula jr. rămâne judecat, tot la Tribunalul Bihor, alături de trei poliţişti, care i-au fost părtaşi la accesarea unor informaţii nepublice în sediul Poliţiei Oradea.

Poliţiştii lui Micula

Povestea a ajuns în faţa judecătorilor în decembrie 2020, în urma unei investigaţii pornite în 2018 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care l-a inculpat pe Victor Micula şi pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi două fapte de acces ilegal la un sistem informatic.

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată patru poliţişti, toţi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Pe lângă Ovidiu Vaida, acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, în cauză au mai fost inculpaţi Claudiu Rengle, pentru abuz în serviciu, Camelia Erdei, acuzată de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, şi Alin Claudiu Zanca, pentru complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.

Ancheta a început ca urmare a unei sesizări din oficiu a poliţiştilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: O lege care ușurează accesul românilor la arme de foc, adoptată în Parlament

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related