Procesul soților Nicolae și Elena Ceaușescu, trimis la CAB

Data:

spot_img

Curtea Militară de Apel București a declinat dosarul 1/753/1989 în care părți sunt soții Elena și Nicolae Ceaușescu, ambii având calitatea de apelanți/inculpați. Instanța a decis că nu este competentă să judece procesul, cazul fiind transmis la Curtea de Apel București.

Doi avocați care se dau drept apărători ai familiei Ceaușescu, au introdus o cale ordinară de atac, recursul/apelul, față de decizia din 1989 a Tribunalului Militar Excepțional înființat în regim de urgență de CFSN. „Admite excepția de necompetență după calitatea persoanei. În temeiul art. 50 raportat la art. 38 și art.39 din Codul de procedură penală declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curții de Apel București”., se arată în decizia instanței.

Cine-i reprezintă pe Ceaușești

Inițial, la Curtea Militară de Apel a depus delegație un singur apărător, la termenul de astăzi fiind prezent și al doilea, respectiv Daniel Caraman, fostul colaborator al avocatei Alice Drăghici.

Daniel Caraman este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti din septembrie 2002. De-a lungul carierei Caraman a fost avocatul Alinei Bica, a lui Șerban Brădișteanu, a lui Sile Cămătaru și al altor inculpați mediatizați.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related