Procuror cercetat de DNA într-un dosar al lui Sebastian Ghiță, promovat șef peste dosarele de mediu la Parchetul General

Data:

spot_img

Procuror cercetat de DNA, delegat în funcția de procuror șef al Biroului de combatere a infracțiunilor de mediu din Parchetul General a procurorului Aurelian Constantin Mihăilă, actual procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, potrivit ordinii de zi a CSM.

Mihăilă a fost cercetat de DNA și trimis în judecată în iunie 2016 într-un dosar care îl avea în centru pe Sebastian Ghiță, pe atunci deputat, ulterior fugit în Serbia. Ghiță era acuzat de mai multe infracțiuni: două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj.

În acel dosar, procurorul Aurelian Mihăilă era acuzat de DNA de două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și de cercetare abuzivă.

Mai precis, DNA susținea că Mihăilă i-ar fi permis unui ofițer de poliţie accesul la informaţii secrete pentru ca acesta să promoveze în funcţii de conducere în Poliție.

În martie 2016, Aurelian Mihăilă a fost arestat preventiv, apoi plasat sub control judiciar de către DNA în dosarul lui Ghiță.

Citește și O fetiță a fost lăsată să zacă pe jos, în mijlocul clasei, la o grădiniță din Capitală

În iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat în primă instanță atât pe procurorul Aurelian Mihăilă, cât și pe Sebastian Ghiță.

Procurorii DNA au făcut apel, dar Secţia Specială (celebra SIIJ controlată de Gheorghe Stan și Adina Florea) au retras apelul DNA. Consecința deciziei SIIJ a fost că sentinţa de achitare de la fond a rămas definitivă.

În esență, Ghiță a fost achitat de prima instanță după ce instanța de fond a înlăturat o serie de probe, motivând că au fost administrate neloial, după cum a scris G4Media la acel moment.

Procurorii își bazau acuzațiile în principal pe mărturiile fostului deputat PSD, Vlad Cosma, și ale lui Răzvan Alexe. Aceștia au dat declarații împotriva lui Ghiță, atât în calitate de martori, cât și în calitate de martori cu identitate protejată (altă identitate).

Cu alte cuvinte, ce nu le-au putut spune procurorilor ca martori cu identitate reală, de frica lui Ghiță, le-au declarat ca martori cu identitate protejată. Mai multe, în G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...