Procurorii au primit 10 mailuri de la foste victime ale lui Alfred Bulai. Audierile vor avea loc săptămâna viitoare | Aktual24

Data:

spot_img

Procurorii au primit 10 mailuri de la foste victime ale lui Alfred Bulai. Audierile vor avea loc săptămâna viitoare, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Marți, Parchetul le-a încurajat pe fostele studente să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

Sursele au precizat în cele 10 mailuri au fost descrise fapte săvârșite de Bulai. Fostele studente care au sesizat aceste fapte vor fi chemate săptămâna viitoare la audieri.

Identitatea fostelor studente nu va fi făcută publică

„Am primit în jur de 10 mailuri. 10 mailuri nu echivalează cu 10 plângeri”, au precizat sursele. Parchetul a emis marți un comunicat în care le îndeamnă pe fostele studente ale lui Alfred Bulai să depună plângere. Procurorii promit că identitatea acestora nu va fi făcută publică.

Citește și: Ce salariu primește Bulai de la SNSPA

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natura sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

„Pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate”

Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:

În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

Citește și: Poziția Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați în cazul profesorului Alfred Bulai

Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate”, a transmis Parchetul.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...