Procurorii au rămas cu fumul în ochi într-un dosar de contrabandă

Un bărbat cu 479 de pachete cu timbru de Republica Moldova, depistat la un control de rutină în zona Metalurgie, a scăpat de condamnare.

Prins în flagrant cu o geantă de rafie plină cu pachete de ţigări moldoveneşti în portbagaj, un ieşean a scăpat basma curată. Acesta a fost achitat, pentru că procurorii nu au fost în stare să demonstreze instanţei nici că marfa era de contrabandă, nici că A.B. ar fi ştiut acest lucru. Culmea umilinţei pentru anchetatori, ei vor trebui să-i returneze bărbatului ţigările confiscate.

În septembrie 2018, A.B. a fost oprit de poliţişti în zona Metalurgie, pentru un control de rutină. În cursul verificărilor, poliţiştii au găsit în portbagajul automobilului Renault o geantă conţinând 479 de pachete de ţigări Rothmans cu timbru fiscal emis de Republica Moldova. Singurul lucru pe care l-a declarat A.B. a fost că ar fi cumpărat ţigările de la un cetăţean moldovean, în zona pieţei Nicolina. Ulterior, A.B. s-a prevalat de dreptul la tăcere, atât în cursul urmăririi penale, cât şi în faţa instanţei. Poliţiştii au confiscat ţigările şi au reţinut automobilul folosit la transportarea lor.

A.B. a fost trimis în judecată pentru contrabandă. Conform legii, şi transportul bunurilor de contrabandă este asimilat infracţiunii, ceea ce simplifică lucrurile pentru procurori. În mod obişnuit, astfel de procese se termină repede, acuzatul mărturisindu-şi fapta pentru a obţine o pedeapsă mai mică. Pensionarul, în vârstă de 67 de ani, nu a procedat însă astfel, nesolicitând să fie judecat în procedură simplificată. Dimpotrivă, dezbaterile s-au transformat într-un veritabil curs de întocmire a unui rechizitoriu, în postura de elevi fiind chiar procurorii.

Citește articolul integral pe Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.