duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterProcurorii care au instrumentat dosarul Mineriadei s-au ales cu plângere penală. Victime...

Procurorii care au instrumentat dosarul Mineriadei s-au ales cu plângere penală. Victime ale represiunii din iunie ’90, în audienţă la Scutea

Reprezentanţi ai Asociaţiei Victimelor Mineriadelor (AVMR) din România au avut, joi, o întrevedere cu Procurorul General, Gabriela Scutea. Cu această ocazie, victimele represiunii declanşate în iunie ’90 de Ion Iliescu împotriva bucureştenilor paşnici care cereau ruperea de comunism i-au reclamat şefei Parchetului General o serie de abuzuri şi ilegalităţi legate de instrumentarea dosarului.

Totodată, AVMR a depus plângere penală contra procurorilor care s-au ocupat de acest dosar tergiversat timp de 30 de ani pentru, ca în decembrie 2020, judecătorul Epure de la Înalta Curte să decidă restituirea lui la Parchetul Militar pentru refacerea rechizitoriului cu excluderea tuturor probelor. Deci, practic, sub formă de coperţi.

Preşedintele AVMR a declarat, pentru Epoch Times, că procurorii vizaţi de plângerea penală sunt Ion Alexandru, Virgil Marin Istrate, Iulian Dinu, Marian Vaetiş, Dan Mihai Mitrănescu şi, alături de ei, actualul şef al secţiei parchetelor militare, Cătălin Ranco Piţu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE