miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterProcurorul care a clasat dosarul "10 august" şi i-a jignit pe protestatari,...

Procurorul care a clasat dosarul „10 august” şi i-a jignit pe protestatari, spălat de acuzatoarea Codruţei Kovesi

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe a atras atenţia, luni, că procurorul Doru Stoica, care a clasat iniţial dosarul „10 august” privind represiunea Jandarmeriei împotriva protestatarilor anti-PSD, a fost scăpat de vină „chiar de acuzatoarea Laurei Codruţa Kovesi”, o reprezentantă a Inspecţiei Judiciare, conduse de controversatul Lucian Netejoru.

„În august, am sesizat Inspecţia Judiciară pentru că procurorul care a clasat dosarul 10 August a folosit expresii jignitoare faţă de protestatari, nedemne de un magistrat, şi a mistificat faptele văzute de o lume întreagă. Mi-a răspuns IJ, după 4 luni, cu un text sec în care îl susţine pe procuror. Şi-ar fi exprimat doar ‘opinii’ de ‘procuror independent’. Îl apără şi scriind că ‘doar a făcut o exemplificare’, adică faimoasa ‘întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă’, şi că asta ‘nu echivalează cu expresii inadecvate’, bietul de el doar ‘a reţinut o situaţie de fapt care diferă de modul de percepţie al petenţilor'”, a declarat Vlad Gheorghe.

Deputatul european a remarcat că procuroarea de la Inspecţia Judiciară „care a semnat acum ‘albirea’ mizeriilor scrise în clasare s-a afirmat anterior prin”:

– anchetarea lui Kovesi şi găsirea ei vinovată de abateri disciplinare (desfiinţată de instanţe);

– raportul de apărare a celor din infama Secţie Specială;

– a cerut să vadă în întregime dosare DNA (inclusiv probe) deşi ea ancheta procurorii, nu probele din dosare.

„Voi ataca rezoluţia Inspecţiei Judiciare pentru că este o mascaradă, exact ca cele împotriva lui Kovesi. Şi voi continua să lupt pentru pedepsirea vinovaţilor dar şi celor care îi ajută la acoperirea faptelor din 10 August. Indiferent ce funcţii ocupă. Nu uităm, nu renunţăm”, a conchis Vlad Gheorghe, care, pe 10 august 2018, a fost lovit cu bastonul de jandarmi, deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE